Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat joi seara o nouă Hotărâre prin care a decis ca orele în școli, fie cu prezență fizică sau online, să fie decise în funcție de numărul paturilor COVID ocupate în județ.
Elevii se întorc luni la școală fizic în unitățile de învățământ unde cel puțin 60% din personal este vaccinat împotriva COVID-19. Școlile și grădinițele unde această rată de vaccinare nu este atinsă vor preda cursurile online.
După ce a susținut sus și tare că școlile vor fi ultimele închise, ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu, dă vina pe internet pentru decizia de a prelungi vacanța, în loc să se treacă în online.
Toate școlile din Ilfov se vor închide începând de luni, a stabilit DSP Ilfov, dar prefectul nu a fost de acord. În acest județ e cea mai mare incidență din țară - 15,49 cazuri la mia de locuitori. Și Bucureștiul a depășit 15 cazuri la mie.
Conform informațiilor centralizate pe baza raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, până miercuri aproape 13.000 de elevi și preșcolari au fost confirmați cu COVID-19, informează Ministerul Educației.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului să elimine prevederea care face posibilă trecerea la școala online de la o incidență cumulată a cazurilor COVID și să nu exercite presiuni asupra elevilor și profesorilor pentru a se vaccina.
Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că, mergând prin țară, a găsit multe zone în care nu a avut semnal nici la internet, nici la telefon și nu crede că elevii care au urmat acolo școala online au avut alte condiții.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învățământ online, iar în prezent varianta luată în calcul este începerea școlii în format fizic pe 13 septembrie.
Aproape jumătate dintre profesori spun că e nevoie de educație remedială post-pandemie și pe perioada verii, potrivit unui studiu publicat de organizația Salvați Copiii România.
Klaus Iohannis a trimis marți Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind aprobarea OUG nr. 2/2021 pentru completarea art. 38 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.