Premierul Nicolae Ciucă a transmis joi dimineață, într-o videoconferință cu prefecții, că nu acceptă ca orele să fie întrerupte pentru că nu există căldură în școli.
În momentul de față nu se discută despre revenirea la predarea orelor în sistem online din cauza COVID-19, a dat asigurări, luni, prim-ministrul Nicolae Ciucă.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat joi seara o nouă Hotărâre prin care a decis ca orele în școli, fie cu prezență fizică sau online, să fie decise în funcție de numărul paturilor COVID ocupate în județ.
Elevii se întorc luni la școală fizic în unitățile de învățământ unde cel puțin 60% din personal este vaccinat împotriva COVID-19. Școlile și grădinițele unde această rată de vaccinare nu este atinsă vor preda cursurile online.
După ce a susținut sus și tare că școlile vor fi ultimele închise, ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu, dă vina pe internet pentru decizia de a prelungi vacanța, în loc să se treacă în online.
Toate școlile din Ilfov se vor închide începând de luni, a stabilit DSP Ilfov, dar prefectul nu a fost de acord. În acest județ e cea mai mare incidență din țară - 15,49 cazuri la mia de locuitori. Și Bucureștiul a depășit 15 cazuri la mie.
Conform informațiilor centralizate pe baza raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, până miercuri aproape 13.000 de elevi și preșcolari au fost confirmați cu COVID-19, informează Ministerul Educației.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului să elimine prevederea care face posibilă trecerea la școala online de la o incidență cumulată a cazurilor COVID și să nu exercite presiuni asupra elevilor și profesorilor pentru a se vaccina.
Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că, mergând prin țară, a găsit multe zone în care nu a avut semnal nici la internet, nici la telefon și nu crede că elevii care au urmat acolo școala online au avut alte condiții.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învățământ online, iar în prezent varianta luată în calcul este începerea școlii în format fizic pe 13 septembrie.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.