Bulgaria nu va putea îndeplini criteriul inflației pentru intrarea în zona euro până în iunie, ceea ce înseamnă că nu va putea introduce oficial moneda euro de la 1 ianuarie 2025, relatează 24Chasa.
Cu prilejul învestirii sale în fruntea instituției, Dilma Rousseff a spus că intenționează să extindă tranzacțiile în monedele țărilor blocului, scrie Folha Online.
Efectele înăspririi politicii monetare de către cele mai importante bănci centrale la nivel mondial au început să-și facă simțită prezența asupra economiilor din Europa și SUA, chiar dacă cu o întârziere de câteva luni, potrivit Pimco.
Comisia Europeană a adoptat o propunere legislativă menită să asigure că toți cetățenii și întreprinderile care dețin un cont bancar în UE și în țările SEE pot face plăți instant în euro.
Serviciul Român de Informații avertizează că în contextul pandemiei de coronavirus a fost identificată o campanie de distribuire de malware care vizează furtul de credențiale bancare de pe terminalele mobile ale utilizatorilor.
Ministrul Lazăr Comănescu și secretarul de stat pentru afaceri europene din MAE francez, Harlem Désir, au atenționat asupra asupra necesității de a continua implementarea reformelor europene în R. Moldova, în special, cele din domeniul justiției.
Banca Națională a României susține că inițiativele legislative recente care doresc să modifice domeniul financiar-bancar conduc la un risc sever pentru sistemul bancar local.
Valoarea totală a creditelor cu garanții ipotecare depășea la sfârșitul anului trecut 77 de miliarde de lei, potrivit datelor comunicate de banca centrală.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.