Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică faptul că pentru el cel mai important moment de la debutul pandemiei COVID-19 este începerea noului an școlar
Organizația Mondială a Sănătății afirmă că un sistem bine întreținut de ventilație și răcire a aerului poate reduce răspândirea COVID-19 în spațiile închise, datorită aportului mare de aer din exterior.
Comitetul Economic și Social European (CESE) lansează Premiul pentru solidaritate civilă, cu tema specifică „Societatea civilă împotriva pandemiei de COVID-19”.
Comisia va da aproape 41 de milioane de euro prin intermediul programului Orizont 2020 pentru a sprijini 9 proiecte care vizează găsirea de soluții inovatoare în materie de securitate cibernetică și de protecție a vieții private.
În zilele următoare, 1,5 milioane de măști medicale vor fi distribuite unui număr de 17 state membre, printre care și România, și Regatului Unit, pentru a proteja cadrele medicale împotriva noului coronavirus.
Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că s-au găsit soluții ”foarte bune” la discuția cu premierul Ludovic Orban, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și ministrul finanțelor Florin Cîțu.
Cele 10 izolete oferite R. Moldova de România nu vor fi folosite pentru pacienții de COVID-19, ci în cazul altor boli, a declarat ministrul sănătății Viorica Dumbrăveanu, relatează Agora.md.
Covid -19 ne-a globalizat, în pofida izolării sociale, scrie Radu Șerban, fost ambasador al României în Japonia.
Ne întrebăm de ce Japonia, la o populație de șase ori mai mare decât a României, înregistrează mai puține victime ale coronavirusului.
Utilizarea unui concept istoric pentru a discuta despre soluțiile Uniunii Europene în criza economică generată de coronvirus stârnește poziții nuanțate în cercurile de la Bruxelles.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.