Tot mai mulți locuitori ai orașelor din Spania caută alternative ecologice și durabile la viața citadină, pentru a se reconecta cu natura, dar și pentru a scăpa de mediile urbane poluate și de spațiile aglomerate, mai ales în contextul COVID-19.
Scopul agroecologiei, conform Forumului Internațional pentru Agroecologie, este de a găsi căi de recuperare a sistemului alimentar, distrus de agricultura industrială. Dar în Polonia există, se pare, prea multe obstacole pentru a garanta succesul.
Pe o stâncă de la intrarea în Omiš, chiar lângă pitorescul canion al râului Cetina, e amplasat un hotel de familie. Dar Villa Dvor nu este o vilă obișnuită de pe malul Mării Adriatice, ci un fel de pionier, bazat pe agricultura ecologică și autonomie
Pădurea este un element cheie în strategia UE privind biodiversitatea, iar suprafețele împădurite din România sunt gazdă pentru un număr mare de specii. Totuși, pădurile sunt periclitate de tăierile ilegale.
Cea mai mare parte a lumii se concentrează pe schimbările climatice și pașii necesari pentru a le combate, dar un alt aspect critic în privința mediului - protejarea biodiversității - nu reușește să atragă atenția pe care ar merita-o.
Kaliakra este probabil cel mai frumos cap din Bulgaria la malul Mării Negre. Dar a devenit și o ilustrare a modului dezordonat în care guvernul încearcă să echilibreze interesele marilor afaceri, ale comunităților locale și ale ecologiștilor.