Guvernul aprobă miercuri proiectul de lege pentru aprobarea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova.
Ministerul Sănătății a anunțat luni că a început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj. Câștigătorul licitației este Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL – asociere italo-română.
Stadiul construcției celor trei spitale regionale a fost adus în discuție la începutul ședinței de Guvern de miercuri de către premierul Nicolae Ciucă.
Guvernul a aprobat joi proiectul de lege pentru aprobarea contractului de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Iași – COVID-19, în valoare de 250 de milioane de euro
Guvernul a aprobat, în ședința de joi, memorandumul privind acordul de contractare a două împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții, în vederea construirii spitalelor regionale Cluj și Craiova
Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și Christian Kettel Thomsen, vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI) au semnat contractul de finanțare dintre România și Bancă, în valoare de 250 milioane euro, pentru Spitalul Regional Iași.
Premierul Ludovic Orban a declarat că managerul Spitalului Județean de Urgență “Pius Brânzeu” din Timișoara i-a cerut pregătirea realizării unui Spital Regional în zona de vest, iar investiția ar putea primi finanțare din bugetul Uniunii Europene.
Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de 47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru construcția unui spital regional de urgență la Craiova, județul Dolj.
Spitalul Regional Craiova este cel de-al treilea spital regional pentru care Comisia Europeană a aprobat finanțarea, după spitalele regionale de la Iași și Cluj, anunță Ministerul dezvoltării.
Comisia Europeană a aprobat o investiție de 47 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru construirea și echiparea unui spital de urgență în Cluj, a anunțat luni Executivul UE.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.