Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 aplicate până în prezent.
Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunțat joi că starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile în următoarea ședință de Guvern, iar măsurile vor fi aceleași care se aplică și în prezent.
Polițiști în civil vor efectua controale și-i vor amenda pe cei care nu respectă regulile anti-COVID-19. Decizia a fost luată la nivel guvernamental pe motiv că s-a constatat că anumite grupuri se conformează doar în prezența forțelor de ordine.
Senatul a adoptat luni propunerea legislativă prin care se acordă în perioada stării de urgență și de alertă stimulente de risc cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar de 2.000 de lei lunar.
Ministerul Educației a publicat joi scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, în funcție de evoluția COVID-19 din fiecare județ. Potrivit datelor, elevii din 300 de școli vor face ore doar online.
Guvernul s-a reunit luni într-o ședință în care a adoptat Hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, actul prevede și posibilitatea reluării adunărilor publice, dar cu cel mult 100 de persoane.
Ministrul Educației, Monica Anisie, a prezentat duminică seară ultimele noutăți legate de începerea anului școlar, după o videoconferință cu inspectorii școlari generali din țară.
Ministerul Educației și Cercetării anunță că în 238 de unități de învățământ se aplică Scenariul 3 de începere a școlii, iar toți elevii din acele școli vor participa la cursuri online.
Ministerul Sănătății va propune prelungirea stării de alertă, în contextul evoluției actuale a pandemiei, a anunțat, joi, la Pitești, ministrul Nelu Tătaru, citat de Agerpres.
Începând cu 1 septembrie, sunt permise activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelor, în interiorul clădirilor.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.