Guvernul a adoptat joi hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, din 12 iulie.
Curtea Constituțională a României a decis marți că Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin care a fost instituită în anul 2020 starea de alertă, este constituțională.
Starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită de Guvern cu încă 30 de zile. Măsura, care se aplică începând cu 13 mai, vine cu o serie de relaxări a restricțiilor.
Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, incluzând însă și excepții privind unele sărbători religioase.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de miercuri Hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, dar și introducerea unor noi restricții.
Premierul Florin Cîțu a anunțat că se va adopta Hotărârea privind prelungirea stării de alertă, iar cea mai importantă modificare vizează prelungirea cu o oră a interdicției de circulație pe timp de noapte.
Președintele Klaus Iohannis a atras atenția asupra creșterii numărului de infectări cu COVID-19 și a precizat că România nu va intra în lockdown în perioada Paștelui.
Prefectura București a revenit marți cu o erată, precizând că în București restaurantele pot funcționa până la ora 23:00 și nu 21:00, cum s-a anunțat inițial. Începând cu ora 23:00 și până la 5.00 circulația în afara locuinței e interzisă.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 aplicate până în prezent.
Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunțat joi că starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile în următoarea ședință de Guvern, iar măsurile vor fi aceleași care se aplică și în prezent.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.