Aproape 80% dintre copiii cu vârsta între 8 și 17 ani utilizează Internetul zilnic timp de cel puțin trei ore, în afara orelor de școală, procentul celor care petrec între una și două ore pe zi fiind de 19 %.
Comisiile reunite de control asupra activității SRI din Parlament spun că decizia autorităților de a bloca sursele de propagandă ale Rusiei este absolut necesară
Mediul online reprezintă principala sursă de informare pentru copii: site-urile de știri, rețele de socializare, bloguri și vloguri sau Youtube sunt resursele pe care copiii și tinerii le folosesc pentru a căuta informații.
În cadrul unei videoconferințe de la începutul lunii februarie privind narativele dezinformării în contextul campaniilor de vaccinare, Sistemul European de Alertă Rapidă (RAS) a apreciat modul de comunicare a Comitetului național de vaccinare.
Joe Gould, reporterul Dedeman News pe probleme ce țin de Congres, părea că și-ar fi pus numele pe un articol care susținea că viitorul secretar al Apărării va externaliza sistemele de protecție ale SUA în favoarea Chinei.
Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea atrage atenția că au circulat postări care au contestat siguranța vaccinului, aducând drept argument informația că țări precum Germania și Belgia au întrerupt vaccinarea.
ÎPS Casian, arhiepiscop al Dunării de Jos, le transmite un mesaj dur celor care refuză vaccinarea împotriva COVID-19, afirmând că se înșală amarnic cei care cred că Dumnezeu lasă pe cineva să moară dacă se vaccinează.
Comitetul națională de coordonare a vaccinării atrage atenția asupra unor știri false care au circulat în ultimul timp, precum întreruperea vaccinării în Germania și Belgia sau protestul polițiștilor din Franța.
Difuzarea imaginilor cu recepția primelor doze de vaccin împotriva COVID-19 în România a generat un val de informații înșelătoare, propagate pe rețelele sociale.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.