Avionul Tu-154 a inspectat de la joasă altitudine obiective de maximă securitate ale SUA. Acțiunea face parte din Tratatul internațional „Cer Deschis” care pemite militarilor din SUA și Rusia să poată survola obiective militare și nu numai.
Premierul Pavel Filip și-a argumentat decizia de a-i interzice lui Rogozin prin faptul că cetățenii R. Moldova trebuie tratați cu respect, iar felul cum a procedat vicepremierul rus este inacceptabil, scrie Report.md.
Ministrul de Externe susține că situația generată de interdicția de survol a României de către aeronava în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost una "deliberată", având ca scop crearea unui diferend politic între România și Rusia.
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost nevoit să facă cale întoarsă după ce s-a învârtit deasupra Ungariei, la granița cu România. Autoritățile române nu au dat drept de survol aeronavei care îl avea la bord pe Rogozin.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.