Avionul Tu-154 a inspectat de la joasă altitudine obiective de maximă securitate ale SUA. Acțiunea face parte din Tratatul internațional „Cer Deschis” care pemite militarilor din SUA și Rusia să poată survola obiective militare și nu numai.
Premierul Pavel Filip și-a argumentat decizia de a-i interzice lui Rogozin prin faptul că cetățenii R. Moldova trebuie tratați cu respect, iar felul cum a procedat vicepremierul rus este inacceptabil, scrie Report.md.
Ministrul de Externe susține că situația generată de interdicția de survol a României de către aeronava în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost una "deliberată", având ca scop crearea unui diferend politic între România și Rusia.
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost nevoit să facă cale întoarsă după ce s-a învârtit deasupra Ungariei, la granița cu România. Autoritățile române nu au dat drept de survol aeronavei care îl avea la bord pe Rogozin.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.