Conferința "Împreună împotriva traficului de persoane" a adus în atenție provocările multiple cu care se confruntă procurorii români în lupta împotriva traficului de persoane.
Mai multe ONG-uri au cerut lămuriri Guvernului privitor la atacarea la CCR a proiectului de lege de modificare a unor articole din Codul penal și Codul de procedură penală. Modificările vizează majorarea pedepselor pentru agresorii sexuali de minori.
Procurorii din CSM cer sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării unui control la DIICOT (structura centrală și serviciile teritoriale) referitor la modul de instrumentare a dosarelor penale privind traficul de persoane și minori.
Procurorii DIICOT fac 12 percheziții în județele Dâmbovița și Prahova, mai multe persoane fiind suspecte de trafic cu minori, proxenetism și act sexual cu un minor. Victimele ar fi copii instituționalizați. O angajată a DGASPC este anchetată.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.