Fostul premier Petre Roman, care s-a prezentat, miercuri, la Parchetul General, a afirmat că nu există nici cea mai mică dovadă ca ar fi fost implicat în aducerea minerilor în București în 13 – 15 iunie 1990, transmite News.ro.
La 250 de metri sub pământ, praful este gros, iar oxigenul este rar. Mina Mramor, din Bosnia, furnizează cărbune centralei electrice de la Tuzla, care ar trebui să funcționeze până în 2050, când această țară trebuie să-și fi decarbonizat energia.
Premierul a declarat luni că îi înțelege pe minerii aflați în grevă pentru a-și primi drepturile restante, dar consideră că soluția aleasă nu le rezolvă problemele. Florin Cîțu a susținut că, în mandatul său, nu va avea loc nicio mineriadă.
Virgil Măgureanu, fostul șef al SRI, este cel mai important inculpat care s-a prezentat la Curtea Militară de Apel București. Au fost citate peste 1.400 de persoane la acest proces. Se intră pe bază de listă în sala de judecată.
Fix 27 de ani au fost nevoie pentru ca evenimentele din 13-15 iunie 1990 să ajungă în fața judecătorilor. Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu sunt doar câteva nume din lista inculpaților. Patru morți și peste 1.200 de răniți.
Fostul președinte Ion Iliescu a fost chemat, luni, în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, în care a fost pus sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității. Iliescu a luat la cunoștință că este inculpat.
Miron Cozma i-a turnat timp de cinci ani la Securitate pe minerii din Valea Jiului. S-a dus din proprie inițiativă și a semnat angajamentul de colaborare cu securiștii. După Revoluție, sursa Paul s-a confruntat în centrul Bucureștiului cu sursa Ioan.
Președintele Klaus Iohannis a aprobat, marți, cererile procurorilor de urmărire penală a lui Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu și Victor Atanasie Stănculescu în dosarul Mineriadei.
Procurorii susțin că au probe din care reiese că Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu și alți generali ar fi participat la o ședință secretă, în care Ion Iliescu a dat ordin ca protestatarii din Piața Universității să fie dispersați de mineri.
Aceștia ar putea fi anchetați în dosarul Mineriadei din 1990 dacă președintele României, Klaus Iohannis, va aviza cererea procurorilor. Toți trei sunt suspecți de crime contra umanității. Voiculescu: ”Iliescu le-a mulțumit ca să îi facă să plece”.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.