The Capitals oferă zilnic știri proaspete din capitalele Europei, adunate de redacțiile regionale ale EURACTIV.

Ediția de astăzi este susținută de Instagram

Centru de familie pentru părinți și adolescenți: Mai multă siguranță pe Instagram

Instagram pune la dispoziția părinților un set de instrumente de siguranță care pot fi folosite pentru a-i proteja pe adolescenți în cadrul aplicației, cum ar fi limitarea timpului, supravegherea și multe altele, iar atunci când adolescenții își configurează profilul, conturile lor devin private în mod implicit. Află mai multe >>

În ediția de astăzi The Capitals:

ATENA

Principalul partid de stânga din opoziție, Syriza (Stânga), se află într-o criză profundă după ce partidul conservator Noua Democrație (PPE) a triumfat în alegerile de duminică și este acum pe cale să formeze un guvern monopartid. Citește mai mult (eng.)

BERLIN

Germania caută îngrijitori pentru bătrâni în Brazilia. Lipsa forței de muncă determină Germania să atragă migranți calificați din Brazilia pentru a lucra în sectorul medical și de îngrijire a persoanelor în vârstă. Citește mai mult (eng.)

PARIS

Macron mizează pe uraniul din Mongolia. Președintele francez Emmanuel Macron și-a exprimat interesul de a ajuta Mongolia în strategia sa de decarbonizare în cadrul unei conferințe de presă la Ulan Bator, după participarea la summitul G7 din Japonia, Franța sperând să achiziționeze uraniu din această țară, bogată în resurse naturale și situată între Rusia și China. Citește mai mult (eng.)

VIENA

Reacții aprinse la propunerea președintelui austriac de a sprijini acțiunile de deminare din Ucraina. Propunerea președintelui Alexander Van der Bellen de a oferi ajutor ucrainenilor în acțiunile de deminare a teritoriului a provocat dezbateri aprinse la Viena privind neutralitatea țării în chestiuni militare. Citește mai mult (eng.)

HAGA

Sondaj: Olanda adăpostește solicitanți de azil care au legături cu regimul sirian. În pofida măsurilor severe de control, zeci de persoane care au legături cu regimul sirian condus de Bashar Al-Assad au solicitat azil în Olanda, potrivit unui sondaj recent realizat în rândul refugiaților sirieni din Olanda. Citește mai mult (eng.)

REGATUL UNIT AL MARII BRITANII ȘI AL IRLANDEI DE NORD

LONDRA 

Marea Britanie va mobiliza 40 de miliarde de dolari pentru investiții în infrastructura globală. Instituția de finanțare a dezvoltării din Marea Britanie, Investment Partnerships, intenționează să mobilizeze 40 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2027 pentru infrastructura globală și dezvoltarea economică, a declarat premierul Rishi Sunak la summitul G7 din Japonia. Citește mai mult (eng.)

SUDUL EUROPEI

ATENA

Conservatorii din Grecia solicită un nou scrutin, premierul Mitsotakis dorind să obțină majoritatea absolută. La o zi după alegerile naționale, Grecia se pregătește pentru un nou scrutin pe care partidul premierului Kyriakos Mitsotakis este hotărât să îl solicite în speranța de a obține majoritatea absolută.. Citește mai mult (eng.)

ROMA

Sudul global va fi în centrul summitului G7 de anul viitor din Italia. Summitul G7 de anul viitor, care va avea loc în Italia, se va concentra în mare măsură pe Sudul global, a declarat duminică premierul italian Giorgia Meloni la recentul summit G7 din Japonia. Citește mai mult (eng.)

Guvernul italian se concentrează pe reforma școlară pentru a rezolva problema "nepotrivirii" locurilor de muncă. Guvernul italian s-a angajat să reformeze sistemul școlar, deoarece tinerii nu dobândesc competențele necesare companiilor italiene, ceea ce face ca angajările să fie și mai dificile. Citește mai mult (eng.)

MADRID

Afișe electorale controversate creează tensiuni înaintea alegerilor din Spania. Partidul socialist PSOE al premierului Pedro Sánchez a denunțat în fața Biroului Electoral Central reclame electorale dinamice instalate vinerea trecută în stația de metrou "Sol" din Madrid, în care Sánchez este înfățișat ca un om bogat care călătorește cu avionul său oficial în timp ce rețeaua feroviară din Madrid se prăbușește. Citește mai mult (eng.)

Știri din Balcani

București

O delegației a Comisiei PETI din PE a făcu o vizită în România. Europarlamentarii au primit date incomplete despre tăierile de păduri și au încheiat vizita cu o presă ostilă la Suceava. În acest timp, WWF critică noul Cod silvic. Citește mai mult (română)