The Capitals oferă zilnic știri proaspete din capitalele Europei, adunate de redacțiile regionale ale EURACTIV.

Ediția de astăzi este susținută de Instagram

Centru de familie pentru părinți și adolescenți: Mai multă siguranță pe Instagram

Instagram pune la dispoziția părinților un set de instrumente de siguranță care pot fi folosite pentru a-i proteja pe adolescenți în cadrul aplicației, cum ar fi limitarea timpului, supravegherea și multe altele, iar atunci când adolescenții își configurează profilul, conturile lor devin private în mod implicit. Află mai multe >>

În ediția de astăzi The Capitals:

PARIS

Comisia de anchetă a Parlamentului European privind interferențele străine în politică o audiază pe lidera extremei drepte Marine Le Pen - o audiere foarte așteptată din cauza suspiciunilor unor legături între partidul său și Rusia. Citește mai mult (eng.)

BERLIN

Germania își reconsideră rolul în 'coaliția internațională a avioanelor de luptă'. Guvernul german își revizuiește potențiala contribuție la coaliția internațională recent creată pentru a furniza avioane de luptă și instruire Ucrainei, a declarat ministrul Apărării, Boris Pistorius, după ce anterior a spus că țara nu poate ajuta deoarece nu are propriile avioane F-16. Citește mai mult (eng.)

VIENA | COPENHAGA

Austria și Danemarca vor coopera mai mult în domeniul migrației. Austria și Danemarca intenționează să își consolideze cooperarea în materie de azil și migrație, ministrul austriac al integrării, Susanne Raab, a început marți o vizită de două zile în Danemarca. Citește mai mult (eng.)

BRUXELLES

Diferențele de preț dintre produsele belgiene și franceze ridică problema unei posibile standardizări la nivel european. Disparitățile semnificative de preț între produsele de consum esențiale din Belgia și Franța i-au determinat pe unii dintre cei care monitorizează acest sector să solicite standardizarea prețurilor la nivel european. Citește mai mult (eng.)

HAGA

Momente tensionate la întâlnirea dintre ministrul olandez de externe și omologul său chinez. Cel mai recent raport anual de securitate din Olanda, care a numit China "cea mai mare amenințare" la adresa securității olandeze, a provocat critici dure din partea ministrului chinez de externe Qin Gang, care a calificat acuzațiile drept "inventate" în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său olandez Wopke Hoekstra, marți, la Beijing. Citește mai mult (eng.)

REGATUL UNIT AL MARII BRITANII ȘI AL IRLANDEZILOR DE NORD

LONDRA 

Marea Britanie va introduce limite de călătorie pentru familiile studenților care vin din străinătate. Studenții străini vor avea voie să își aducă membrii familiei în Marea Britanie doar dacă urmează cursuri postuniversitare desemnate în prezent ca programe de cercetare, potrivit propunerilor menite să limiteze migrația pe care le-a prezentat marți secretarul de stat Suella Braverman. Citește mai mult (eng.)

ȚĂRILE NORDICE ȘI BALTICE

STOCKHOLM

Suedia refuză să trimită avioane de luptă Gripen în Ucraina. Ministrul suedez al apărării, Pål Jonson, a reiterat marți refuzul țării sale de a trimite avioanele sale de luptă JAS Gripen în Ucraina, în pofida faptului că Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, speră într-o livrare rapidă. Citește mai mult (eng.)

COPENHAGA

Guvernul danez anunță creșterea bugetului pentru sănătate și un nou plan împotriva cancerului. Guvernul danez a decis să investească masiv în domeniul sănătății, anunțând o creștere anuală a bugetului de 5 miliarde de coroane daneze (670 de milioane de euro), cu un plan complet nou pentru cancer și investiții suplimentare pentru a "restabili încrederea în tratamentul danez împotriva cancerului". Citește mai mult (eng.)

REYKJAVIK 

Islanda va cumpăra cisterne petroliere pentru armata ucraineană. Islanda va achiziționa 10 cisterne destinate transportului de petrol pentru armata ucraineană, cu intenția de a sprijini această țară devastată de război împotriva Rusiei, a confirmat marți guvernul islandez într-un comunicat. Citește mai mult (eng.)

SUDUL EUROPEI

ROMA

Italia înăsprește regulile pentru scuterele electrice încercând să reducă numărul de accidente. Guvernul italian lucrează la un nou cod rutier pentru a contracara creșterea statistică a numărului de accidente, concentrându-se asupra scuterelor electrice, a anunțat marți ministrul italian al Infrastructurii, Matteo Salvini. Citește mai mult (eng.)

MADRID

Dezbateri aprinse în Spania pe tema rasismului, după ce un atacant de la Real Madrid a fost agresat verbal în timpul unui meci. Spania a deschis o dezbatere aprinsă și sensibilă pe tema rasismului, după ce mii de fani ai fotbalului au scandat insulte rasiste la adresa atacantului Vinicius Jr de la Real Madrid, duminică, la un meci din LaLiga. Citește mai mult (eng.)

VIȘEGRAD

VARȘOVIA

Parlamentul rus îndeamnă guvernul să interzică camioanele poloneze în Rusia. Camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, a adoptat o rezoluție prin care cere guvernului să interzică intrarea în țară a camioanelor poloneze. Citește mai mult (eng.)

PRAGA

Cehii vor să rămână în UE, arată un sondaj. Dacă Republica Cehă ar organiza astăzi un referendum privind ieșirea din UE, 63% dintre cehi ar vota pentru rămânerea în UE, potrivit unui nou sondaj realizat într-una dintre cele mai eurosceptice țări din UE. Citește mai mult (eng.)

ȘTIRI DIN BALCANI

SOFIA

Nu există încredere între liderii viitoarei coaliții din Bulgaria. Liderii din noua coaliție de guvernare din Bulgaria recunosc că nu au încredere unii în alții, dar continuă să convingă alegătorii că un guvern de coaliție între GERB și Schimbarea continuă - Bulgaria Democratică (PP-DB) este cel mai bun pentru țară. Citește mai mult (eng.)

BUCUREȘTI

Curtea de la Strasbourg spune că România trebuie să recunoască uniunile civile între persoane de același sex. Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a decis că România are datoria de a asigura recunoașterea și protecția adecvată a relațiilor între persoane de același sex, deoarece a constatat că România a încălcat dreptul la viața de familie a 21 de cupluri de același sex. Citește mai mult (eng.)

TIRANA

Provocările demografice ale Albaniei se văd în scăderea ratelor de absolvire, de înscriere și de primire a primului loc de muncă. Tot mai puțini tineri albanezi intră pe piața muncii după terminarea studiilor, în timp ce ratele de absolvire și de înscriere continuă să scadă, potrivit datelor publicate de institutul național de statistică, INSTAT. Citește mai mult (eng.)

***

[Redactat de Sarantis Michalopoulos, Daniel Eck, Alice Taylor, Sofia Stuart Leeson, Sofia Mandilara]