În România se produce astăzi aproape orice, de la televizoare la biciclete și de la medicamente la rachete. Deși marile combinate, uneori ineficiente și poluante, s-au închis, industria României s-a modernizat și eficientizat.
Politica axată pe ofertă, implementată în urmă cu zece ani, i-a permis Franței să se apropie oarecum de Germania. Însă avantajele vecinului nostru rămân semnificative, constată „Le Echos” (Franța) sub semnătura lui Guillaume de Calignon.
Articol semnat de Mihaela-Alexandra Tudor, profesor univ. dr., specialist în media, politică și religie la Universitatea Paul Valéry Montpellier 3, Franța.
Aliații se adaptează la o lume din ce în ce mai tensionată și au nevoie să înțeleagă noi forme de conflict, scrie Emilio Ordiz în „20 Minutos” (Spania).
Lupta reflectă competiția dintre facțiunile coaliției lui Trump, explică editorialistul „The Wall Street Journal (SUA), care realizează, în același timp, o trecere în revistă a aspirațiilor din mișcarea MAGA.
În ultimii 25 de ani, doar cinci evenimente au schimbat cu adevărat lumea, apreciază Charles Moore într-un articol publicat în ziarul britanic „The Telegraph”.
Întreaga lume ar trebui să-și amintească numele lui Odai al-Rubai. Acest palestinian de 22 de ani s-a alăturat săptămâna trecută protestelor din Fâșia Gaza care cer încetarea cârmuirii corupte și violente de 18 ani a Hamasului în enclavă.
Fostul secretar general al NATO, Willy Claes, i-a cunoscut pe Helmut Kohl, François Mitterrand și Bill Clinton, o lume occidentală care se bucura de protecția binevoitoare a Washingtonului. Belgianul este acum alarmat, scrie „La Libre Belgique”.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.