În perioada 27-28 iunie 2022, Școala Națională de Studii Politice și Administrative – (SNSPA) prin Centrul de Studii Europene SNSPA va marca finalul activităților din cadrul rețelei Jean Monnet „OpenEUdebate” printr-o conferință internațională.
Mai multe asociații reclamă inițiativa politicienilor români de a incrimina delictul de opinie, sub pretextul implementării unei decizii-cadru europene în legislația națională.
Organizațiile neguvernamentale solicită Ministerului educației să propună măsuri concrete de prevenire a segregării în educație prin îmbunătățirea Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2022-2023.
Freedom House România a deschis înscrierile pentru Campania Națională de Conștientizare în privința Traficului de Persoane. Jurnaliștii se pot înscrie până la 27 ianuarie 2022.
Președintele interimar al Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), Silviu Iordache, și-a dat demisia. Mai multe organizații cer concursuri publice pentru postul de președinte al ARACIP.
Platforma Socială din România a fost înființată de patru federații naționale din domeniul serviciilor sociale, reprezentând interesele a 224 de organizații non-guvernamentale.
Au început înscrierile pentru workshop-ul „Tratamentul minorului în sistemul judiciar românesc”, organizat în cadrul Proiectului ReAct – Reformă și acțiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman în sistemul de justiție.
Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară au lansat joi monitorizarea segregării școlare din cadrul proiectului Școala pentru toți copiii II, finanțat de Active Citizens Fund.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.