Liderul Senatului, Florin Cîțu, nu înțelege cum hackerii ruși care au atacat mai multe site-uri din România l-au confundat pe el cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
Întrebat ce părere are acum despre Vladimir Putin, Arhiepiscopul Tomisului - care în trecut și-a exprimat admirația pentru președintele rus - a răspuns: „Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”.
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit astăzi de pachetul de măsuri în valoare de 17,3 miliarde de lei, precizând că nu se pune problema să nu fie „siguranțat” din punct de vedere al alocărilor financiare.
„Aici sunt speculații și noi nu credem că există dovezi pentru așa ceva și nici nu luăm în calcul chiar acest scenariu”, susține ministrul apărării, Vasile Dîncu.
Consumatorii de energie vor fi sprijiniți de la bugetul de stat de la 1 aprilie, dar de anul viitor ar trebui să-și reducă singuri facturile prin măsuri de eficiență energetică, a afirmat, joi, Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele ANRE.
Facturile la energie vor fi mai mari decât erau obișnuiți oamenii deoarece aceasta este evoluția pieței și nu pentru că furnizorii vor să îi fure, a afirmat președintele ANPC, Horia Constantinescu, joi, într-o conferință de specialitate.
Primarul Sucevei, Ioan Lungu, a spus, la ședința anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, că există mărturii ale oamenilor care s-au vindecat "ca urmare a trecerii cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou prin curtea spitalelor.
Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat miercuri, la DCNews, că își asumă rolul de "băiat rău" când vine vorba de banii publici și poate asta îi supără pe premierul Nicolae Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, dar nu îl interesează.
Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat vineri că Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) va fi desființată până la sfârșitul lunii martie, însă această unitate de parchet nu va fi înlocuită de o structură asemănătoare.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.