"Alegerile democratice într-o țară democratică pot fi distruse din exterior", a declarat Vera Jourová, fostă vicepreședintă a Comisiei Europene, într-un interviu acordat Corriere della Sera.
Eurodeputatul Dan Barna spune că, la alegerile prezidențiale de duminică, alegătorii au căutat soluții la crizele din ultimii ani, fiind tentați să meargă pe ”promisiuni magice, miraculoase”.
Deputatul Cătălin Teniță, care deschide lista REPER la București, explică într-un interviu acordat Euractiv de ce alegerile parlamentare sunt mai importante decât cele prezidențiale și de ce nu există niciun candidat progresist pentru Cotroceni.
Anul acesta, România trece printr-un amplu ciclu electoral, cu alegeri locale, europene, parlamentare și prezidențiale desfășurate într-un context geopolitic și regional extrem de tensionat.
PRESShub a vorbit cu istoricul Dennis Deletant, despre trecutul de dată recentă al României, despre uriașa dramă colectivă trăită de români în timpul dictaturii comuniste, dramă ale cărei efecte, susține istoricul, se simt și astăzi.
Scriitoarea iraniană Azar Nafisi spune că atât ayatollahii, cât și Netanyahu au probleme interne uriașe, care le pun în pericol puterea și, de aceea, crede că "atacul acestor ore este o armă de distragere a atenției în masă".
O înfrângere a Ucrainei ar pune în pericol valorile europene, motiv pentru care nu există altă alternativă decât ca sprijinul Europei să continue, spune președintele Consiliului European, Charles Michel.
Înainte de un vot important în Parlamentul European referitor la noile reguli privind datoria, copreședintele Verzilor, Philippe Lamberts, a avertizat în legătură cu „sfârșitul UE așa cum o cunoaștem”.
Românii așteaptă adesea ca schimbările să vină de la alții și le reproșează destul de des politicienilor că e doar vina lor pentru tot ce nu merge în țară. Tinerii voluntari propun o altă abordare - efectul de domino.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.