În iunie 2013, politicienii au aprobat prima mare reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) în zece ani, după luni de târguieli asupra cotelor, subvențiilor și măsuri de îmbunătățire a responsabilităților în domeniul protecției mediului.
Activiștii din domeniul agriculturii din România dau vina pe PAC pentru permiterea consolidării poziției companiilor mari, care ocupă tot mai mult din piață, într-o țară cu numărul cel mai mare de ferme de familie din Uniunea Europeană.
EurActiv România și Reprezentanța Comisiei Europene au organizat joi, 12 martie, Conferința Internațională „Oportunități de finanțare pentru IMM-uri 2014-2020” în cadrul căreia au fost detaliate noutățile pe acest domeniu, începând cu anul 2015,
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.