Da, deficiențele democratice se manifestă similar prin toată lumea, dar e hazardat să dai de înțeles că evenimentele recente de la Seul și Paris, alegerea lui Trump și consolidarea partidelor de extrema dreaptă au aceleași cauze fundamentale.
Georgia, România, Moldova... Regimul lui Vladimir Putin își conduce războiul hibrid în Uniunea Europeană, care trebuie să reacționeze ferm pentru a-l descuraja să continue, se arată într-un editorial publicat în Le Monde.
După cum scria cândva Hemingway, referindu-se la faliment, colapsul regimurilor autocrate tinde să se desfășoare gradual, iar apoi brusc - puțin câte puțin, până când cade totul deodată, notează The Atlantic.
Votul românilor la prezidențiale este un vot care se bazează istoric pe o concepție mesianică despre politică, în general, și despre președinte și instituția prezidențială, în particular.
PSD ar putea câștiga alegerile prezidențiale, dar ar putea fi forțat să intre într-o coaliție instabilă cu extrema dreaptă în Parlament, se arată într-un articol publicat vineri în The Guardian.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.