Liceenii știau deja foarte multe despre orașul lor, despre comunitățile din care fac parte. Au fost spontani, și-au criticat orașul într-un mod foarte deschis și au identificat problemele.
Două clase de liceeni (clasa IX) au participat la atelierele civice organizate de Asociația Digital Bridge, Centrul Român de Politici Europene (CRPE) și coordonate de profesorii Ana-Maria Andrei și Laura Bălan.
O sută de elevi au luat parte la atelierele civice, din școli gimnaziale precum „Diaconu Coresi”, din Fieni, Dâmbovița sau „Alexandru Depărățeanu", din Roșiorii de Vede, Teleorman, și din Liceul Teoretic "Constantin Noica", Alexandria, Teleorman.
La propunerea profesorului, elevii de la clasele de grafică de la gimnaziul de artă „Bălașa Doamna” au realizat mai multe materiale pentru o campanie anti-fumat. La liceul „Voievodul Mircea”, voluntarii s-au adresat elevilor cu nevoi speciale.
AI4TRUST is a highly collaborative initiative funded by the Horizon Europe Programme. Check out this video to find out how organisations in 11 countries will work together to combat disinformation using AI.
Comisia Europeană a anunțat un pachet de propuneri privind condițiile de muncă pentru persoanele care lucrează prin intermediul platformelor digitale, precum cele de ride-hailing (Uber, Bolt) și de livrare (Takeaway, Glovo).
Comisia Europeană va prezenta luna viitoare o nouă propunere legislativă pentru a stabili un încărcător comun pentru telefoanele mobile și alte dispozitive electronice în cadrul UE. Nu este prima încercare de acest fel.
Comisia Europeană propune reguli pentru identitatea digitală europeană. Printr-o aplicație pe telefon, cetățenii își vor putea dovedi identitatea și vor putea partaja documente electronice din portofelele lor de identitate digitală europeană.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.