Trei dintre candidații opoziției care au candidat pentru președinția Turciei au promis că vor trimite cetățenii sirieni care au fugit de război înapoi în țara lor, scrie ABC.
Festivalul Balkan Trafik dedicat culturilor din Balcani revine la Namur, apoi la Bruxelles în perioada 27-29 aprilie, ocazie pentru La Libre Belgique să facă un reportaj în Kosovo, acolo unde a început totul.
"Pe timpuri, granița era ușor de păzit - erau puncte de trecere mai înalte, se trăgea și, în plus, nimeni nu voia să intre în Bulgaria. Oamenii voiau doar să fugă, de regim. Acum e altceva".
"Adio, Cuba! Revoluția ne-a trădat", auzeam spunându-se din ce în ce mai des în iunie, în timp ce beam încă o bere sub arcadele hotelului Inglaterra, în inima Havanei, chiar în fața Parcului Central și la o aruncătură de băț de Capitoliu.
În timp ce mulți cetățeni ruși care au vârsta de mobilizare se prezintă la granițele Uniunii Europene, problema acordării statutului de refugiat sau a unei vize umanitare dezbină profund statele membre, scrie Le Monde.
Liderul de la Kremlin este ținta a două solicitări de demitere, care, chiar dacă nu au șanse de reușită, reflectă oboseala populației în fața unei campanii militare care durează de mai bine de șase luni, scrie Le Monde.
Antipatia crescândă a Turciei față de refugiați începe să se asemene cu atitudinile din restul Europei față de cei care se refugiază din cauza unor tulburări, potrivit The Washington Post.
În pofida amenințărilor cu moartea, a arestărilor și agresiunilor, curajoșii activiști visează “o minunată Rusie a viitorului” și refuză să se lase supuși, relatează The Sunday Times.
În rândul rușilor care locuiesc în apropierea graniței finlandeze, nu există nicio teamă de o posibilă militarizare a regiunii de către avioanele finlandeze, dacă se alătură NATO, relatează La Razon.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.