În timp ce mulți cetățeni ruși care au vârsta de mobilizare se prezintă la granițele Uniunii Europene, problema acordării statutului de refugiat sau a unei vize umanitare dezbină profund statele membre, scrie Le Monde.
Liderul de la Kremlin este ținta a două solicitări de demitere, care, chiar dacă nu au șanse de reușită, reflectă oboseala populației în fața unei campanii militare care durează de mai bine de șase luni, scrie Le Monde.
Antipatia crescândă a Turciei față de refugiați începe să se asemene cu atitudinile din restul Europei față de cei care se refugiază din cauza unor tulburări, potrivit The Washington Post.
În pofida amenințărilor cu moartea, a arestărilor și agresiunilor, curajoșii activiști visează “o minunată Rusie a viitorului” și refuză să se lase supuși, relatează The Sunday Times.
În rândul rușilor care locuiesc în apropierea graniței finlandeze, nu există nicio teamă de o posibilă militarizare a regiunii de către avioanele finlandeze, dacă se alătură NATO, relatează La Razon.
Islam nu este un combatant ca alții. "Dacă mă prind rușii, nu voi fi dat la schimb", spune acest cecen înrolat alături de armata ucraineană în apropierea frontului. "O să mă tortureze și o să mă expună la televizor".
Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” din Chișinău e plin cu copii. Cei mai mici aleargă, împing niște mașinuțe, modelează figuri sau pictează. Cât ei se joacă și leagă prietenii, mamele lor formează grupuri și discută în șoaptă.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Mai întâi s-au vaccinat toți, apoi au pornit pe la casele oamenilor să-i convingă și pe ei să se imunizeze. Este gestul profesorilor liceului din Hârbovăț, care au conștientizat că doar vaccinul poate opri pandemia și readuce copiii în clase.
Lipsa abordării educației sexuale în cadrul disciplinelor școlare a determinat un grup de elevi din Bălți să se implice în proiectul „Eroii din comunitatea noastră – Sprijinim tinerii activi din Republica Moldova”.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.