Comisarului pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se așteaptă ca ponderea Politicii Agricole Comune în bugetul UE să fie majorată în următorul program, care va începe în 2028, în timp ce creșterea inflației se resimte în sectorul agroalimentar.
Un studiu din presa germană a reaprins dezbaterea privind distribuția inechitabilă a subvențiilor agricole ale UE, deoarece fondurile sunt alocate în funcție de suprafața agricolă, iar acest criteriu avantajează, în special, marile corporații.
Crescătorii de animale din Franța nu sunt mulțumiți de recentul acord UE-Chile care încalcă principiul reciprocității și permite unei țări terțe să facă comerț în spațiul UE fără a fi obligată să respecte aceleași standarde ca statele membre.
Potrivit unui nou raport publicat de think tank-ul european Farm Europe, inflația, combinată cu eforturile Comisiei Europene de a îndeplini obiectivele Pactului Verde European, reduc substanțial bugetul Politicii Agricole Comune.
În ciuda eforturilor Uniunii Europene de a stimula agricultura și a combate criza provocată de războiul din Ucraina, prin relaxarea măsurilor de mediu, se preconizează că în acest an producția de cereale va scădea semnificativ.
Comisia Europeană a declarat că nu are încă o imagine clară asupra impactului pe care l-ar putea avea decizia de a întrerupe temporar anumite cerințe de a mediu din cadrul programului de subvenții agricole al UE, scrie EURACTIV.com.
Agricultura ecologică a fost plasată în centrul planului strategic al Politicii Agricole Comune (PAC) din Franța, dar unii critici și-au exprimat îngrijorarea cu privire la capacitatea planului de a îndeplini obiectivele Pactului verde european.
Pentru a contracara criza alimentară globală, reprezentanții agriculturii din landurile germane au aprobat o propunere a ministrului federal Cem Özdemir de a continua să cultive terenuri care ar fi trebuit scoase din circuitul agricol.
Comisia Europeană lasă deciziile dificile pe umerii statelor membre, a spus ministrul german al Agriculturii Cem Özdemir, după ce executivul UE a decis mai multă flexibilitate în ceea ce privește regulile agriculturii durabile până în 2023.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.