După luni de contestare inclusiv din rândul propriului partid, premierul britanic pleacă în cele din urmă, învins de păienjenișul propriilor erori și minciuni. În România, președintele se face că răspunde la întrebări, iar Ciucă e de neclintit.
”Ciucă, fă-te că lucrezi!”. Guvernul se preface interesat de scumpiri și le aruncă în față românilor o compensare de 50 de bani la litru, timp de trei luni. Dintre aceștia, 25 de bani sunt suportați de la buget.
România ar fi fost, cu siguranță, mult mai bine, dacă nu ar fi fost împiedicată în dezvoltarea ei de ”securicii” nostalgici după dictatura comunistă care au căpușat clasa politică și instituțiile statului. Și nu le e de-ajuns. Vor și mai mult.
Klaus Iohannis pare cu fiecare apariție publică mai mult un lider al unui clan mafiot, decât șeful unei țări despre care spune mereu că apără valorile democratice. Le apără din vorbe, că prin fapte ne reîntoarcem în anii '40.
Macron spunea că Putin nu trebuie umilit. Statele balcanice nu l-au ascultat și l-au șifonat puțin pe ministrul lui de externe, nevoit să-și anuleze vizita în Serbia.
Guvernul stânga-dreapta a împlinit 6 luni. Realizările sunt multe, dacă-i întrebi pe ei. Dacă te uiți mai atent la realitate, aceasta este destul de dureroasă, dacă nu chiar lugubră.
Legea offshore se apropie de finalul parcursului ei în Parlament, însă nu putea lipsi nici de acestă dată un scandal în care cei de la AUR au avut rolurile principale. Războiul continuă, dar fără soldații ultimului bastion din Mariupol.
Războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei va schimba scena internațională. Finlanda și Suedia renunță la neutralitate. Cu siguranță urmează și alte mutări.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.