Banii din fondurile europene și programele de dezvoltare locală și regională reprezintă o componentă importantă pentru administrarea orașelor și localităților din Bulgaria, unde duminică vor avea loc alegeri locale.
Mediul de afaceri la nivel global consideră că cea mai mare amenințare la adresa economiei globale în acest moment o reprezintă tensiunile geopolitice, e concluzia celui mai recent sondaj Oxford Economics, citat de publicația elenă Naftemporiki.
Aproape unu din doi adolescenți (45,8%) crede că profesorii lui nu sunt deloc pregătiți să-i vorbească despre cum se poate feri de abuzurile sexuale sau crede că sunt pregătiți doar într-o mică măsură, potrivit unui World Vision România.
Conform ultimului sondaj Eurobarometru publicat de Comisia Europeană, scepticismul și propaganda pro-rusă continuă să submineze încrederea în UE a bulgarilor, favorizând sentimentele naționaliste față de euro, informează Sega.
Creșterea costului vieții este preocuparea cea mai presantă pentru 93% dintre europeni, potrivit celui mai recent sondaj Eurobarometru al Parlamentului European, publicat integral joi.
Uniunea Europeană nu mai poate fi percepută ca un stabilizator extern absolut sigur și incontestabil al democrației liberale în Bulgaria, deoarece ea însăși începe să fie politizată și să devină centru de dezbateri, notează Dnevnik.
În așteptarea alegerilor din 25 septembrie, toate sondajele prezic victoria Giorgiei Meloni, lidera FdI, care ar putea deveni prima șefă de guvern a unei țări fondatoare a UE provenită dintr-un partid pro-fascist, anunță La Libre Belgique.
Odată cu pandemia, tot mai multe segmente de populație, indiferent de vârstă, au început să cumpere de pe net. Românii își aleg modalitatea de cumpărare - online sau offline - în funcție de oportunități.
Dacă în 2020 au fost făcute un trilion de tranzacții, în 2030 ne putem aștepta la o triplare a acestui volum. Odată cu plățile digitale, crește și cantitatea de date despre consumatori.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.