De la debutul pandemiei de COVID-19, discuțiile despre rasism, în special rasismul la adresa asiaticilor, au revenit în atenția mediei. Cu toate acestea, ura la adresa asiaticilor continuă să se răspândească în mediul online.
În loc să combată dezinformarea cu privire la migranți, profesioniștii în comunicare și factorii de decizie ar trebui să promoveze mesaje alternative pentru a minimiza rolul celor care seamănă frica, arată un studiu publicat recent.
Redacțiile din Europa sunt încă predominant albe și de clasă mijlocie, deși societățile se schimbă cu o viteză rapidă. Experții solicită sectorului să se schimbe și să le permită jurnaliștilor să reflecte societatea așa cum este.
Organizațiile media au atras atenția în nenumărate rânduri asupra scăderii pluralismului mass-media în Ungaria lui Viktor Orbán. Investitorii străini din sectorul mass-media au plecat din piața est-europeană, iar cei rămași s-au adaptat.
Cea mai mare parte a lumii se concentrează pe schimbările climatice și pașii necesari pentru a le combate, dar un alt aspect critic în privința mediului - protejarea biodiversității - nu reușește să atragă atenția pe care ar merita-o.
Discuția privind viitorul industriei biotehnologice în UE s-a aprins după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că mutageneza trebuie, în principiu, să fie reglementată în baza Directivei privind organismele modificate genetic (OMG).
Dezvoltarea României este indisolubil legată de absorbția fondurilor europene. Prin politica de coeziune, principalul său instrument de finanțare a investițiilor, UE alocă zeci de miliarde de euro pentru proiecte economice și sociale.
Eu sper că el trăiește și că nu mi l-au luat pentru organe. L-am vândut. Așa reiese. L-am auzit doar cum a plâns când l-au scos din mine. Câteva secunde. Nu am reușit nici să deschid ochii ca să-l văd. Mi l-au luat și l-au dus. O fi fată sau băiețel?
„Închirierea” unei mame pentru a purta copilul alteia este interzisă în România dacă este făcută în scop comercial. Dar forumurile de specialitate sunt pline de anunțuri ale unor femei care se oferă contracost să nască pentru altcineva.
Multe cupluri infertile caută soluții pentru a avea copii. Când nici fertilizarea in vitro nu funcționează, apelează la mame surogat sau mame purtătoare.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.