Grupurile de dezbatere ale cetățenilor europeni introduse după Conferința privind viitorul Europei (CoFoE) înseamnă că experimentele de democrație deliberativă vor continua la nivelul UE.
De la proiectarea în comun a spațiilor urbane la externalizarea spre public și adunări permanente ale cetățenilor, orașele, regiunile și instituțiile europene experimentează diferite forme de participare ale cetățenilor în viața cetății.
Începând din 2019, comunitatea de limbă germană din Belgia a realizat un experiment deliberativ care implică cetățenii în decizii. Modelul poate fi adaptat la alte niveluri ale administrației, potrivit fostului șef al Parlamentului regional.
Țigările electronice sau tutunul încălzit au început să înlocuiască țigările tradiționale, care, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, provoacă aproape 700.000 de decese pe an, doar în Europa.
Actorii din domeniul sănătății publice au păreri împărțite în ceea ce privește necesitatea ca UE să aibă o strategie de reducere a efectelor nocive ale fumatului, care, potrivit OMS, provoacă aproape 700.000 de decese pe an, doar în Europa.
Organismele de promovare a egalității din UE au un potențial semnificativ de a contribui la crearea unor societăți mai egale și, de altfel, s-au dovedit deja a fi eficienți agenți ai schimbării.
Pactul ecologic european prezintă atât oportunități și provocări pentru fermierii spanioli, spun părțile interesate, subliniind că Spania are nevoie de mai mult sprijin în tranziția către un model de agricultură mai durabil, scrie EFE Agro.
De la debutul pandemiei de COVID-19, discuțiile despre rasism, în special rasismul la adresa asiaticilor, au revenit în atenția mediei. Cu toate acestea, ura la adresa asiaticilor continuă să se răspândească în mediul online.
În loc să combată dezinformarea cu privire la migranți, profesioniștii în comunicare și factorii de decizie ar trebui să promoveze mesaje alternative pentru a minimiza rolul celor care seamănă frica, arată un studiu publicat recent.
Redacțiile din Europa sunt încă predominant albe și de clasă mijlocie, deși societățile se schimbă cu o viteză rapidă. Experții solicită sectorului să se schimbe și să le permită jurnaliștilor să reflecte societatea așa cum este.
Organizațiile media au atras atenția în nenumărate rânduri asupra scăderii pluralismului mass-media în Ungaria lui Viktor Orbán. Investitorii străini din sectorul mass-media au plecat din piața est-europeană, iar cei rămași s-au adaptat.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.