Dezvoltarea României este indisolubil legată de absorbția fondurilor europene. Prin politica de coeziune, principalul său instrument de finanțare a investițiilor, UE alocă zeci de miliarde de euro pentru proiecte economice și sociale.
Eu sper că el trăiește și că nu mi l-au luat pentru organe. L-am vândut. Așa reiese. L-am auzit doar cum a plâns când l-au scos din mine. Câteva secunde. Nu am reușit nici să deschid ochii ca să-l văd. Mi l-au luat și l-au dus. O fi fată sau băiețel?
„Închirierea” unei mame pentru a purta copilul alteia este interzisă în România dacă este făcută în scop comercial. Dar forumurile de specialitate sunt pline de anunțuri ale unor femei care se oferă contracost să nască pentru altcineva.
Multe cupluri infertile caută soluții pentru a avea copii. Când nici fertilizarea in vitro nu funcționează, apelează la mame surogat sau mame purtătoare.
Comisia Europeană a adoptat deja o sumedenie de măsuri în vederea simplificării politicii sale agricole, dar discuțiile se concentrează acum asupra viitoarei PAC, post-2020.
Permacultura constă în munca împreună cu natura, nu împotriva ei, care uneori este ajutată, iar alteori lăsată să evolueze singură. Acest lucru se întâmplă în Grădina din Gura Siriului, o grădină urbană comunitară de la marginea Capitalei.
Hassan was in Kirkuk when a bomb exploded in a nearby building. He was with some of his colleagues. They entered to see if they can help. A machinegun opened fire on them. His colleagues died. He now has 18 years and considers Romania his home.
Cum se compară România cu alte țări din Europa în ceea ce privește procesarea cererilor de azil? Care sunt provocările întâlnite de refugiații ajunși în România? Cine poate acționa ca o punte de legătură între refugiați și populația locală?
How does Romania compare with other European countries on processing asylum requests? What are the challenges faced by refugees once they reach Romania? Who can bridge the link between them and the local communities?
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.