A oferi cetățenilor ocazia de a-și face vocea auzită în cadrul procesului decizional dincolo de alegeri poate ajuta conducerea să ia decizii mai bune, dar partajarea puterii necesită o diviziune clară a rolurilor, au afirmat politicieni și experți.
Experții afirmă că încercările UE de a încuraja implicarea cetățenilor prin instrumente participative au avut un impact redus din cauza lipsei de informații și a unei acțiuni de monitorizare clare.
Membrii Parlamentului European și experții propun extinderea unui instrument la nivel de oraș prin care cetățenii pot să decidă cheltuirea anumitor resurse municipale și modelarea cheltuielilor bugetare ale Uniunii Europene.
Amploarea migrației în domeniul medical, în Uniunea Europeană, creează probleme grave pentru multe state membre, amenințând reziliența sistemelor de sănătate.
Proiectele menite să-i capaciteze pe locuitorii orașelor din UE riscă să fie reduse la un exercițiu de bifare a unor casete, cu excepția cazului în care liderii municipali îi pot convinge pe cât mai mulți dintre alegătorii să participe.
După crizele din ultimele două decenii, subiectul central al Conferinței privind viitorul Europei ar trebui să fie reziliența UE și politicile în valoarea cetățenilor europeni, declară secretarul de stat al Sloveniei, Gašper Dovžan, pentru EURACTIV.
Europarlamentarul italian Alessandra Moretti a spus că oamenii de știință „știu cu siguranță” că noile produse alternative de tutun și nicotină sunt dăunătoare. Sunt voci care arată reversul medaliei în aplicarea „principiului precauției.
Intenția Comisiei Europene de a impune o taxă de accize minimă la nivelul UE pentru produsele noi, cum ar fi țigările electronice, tutunul încălzit, plicurile cu nicotină, are în piață susținători și oponenți.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.