Pentru a combate regresul democratic și a consolida democrația locală, orașele au dezvoltat instrumente creative pentru a stimula implicarea cetățenilor, cum ar fi bugetarea participativă și consultările regionale.
Radu Puchiu, co-founder H.appy Cities și envoy al Open Government Partnership critică „urgența” în legiferarea cloudului guvernamental și lipsa unei analize serioase pentru acest proiect de 500 de milioane de euro care va fi găzduit de STS și SRI.
Profesorul Turda vorbește, într-un dialog cu Sabina Fati despre tendințele eugenice tot mai vizibile odată cu epidemia de coronavirus, despre evoluțiile care au loc pe fondul necunoașterii istoriei și chiar elemente de eugenism care se perpetuează.
Firele nevăzute ale dorului de țară au adus-o pe Florica Zaharia din inima New York-ului înapoi la Hărțăganiul natal și în Băița de Hunedoara, unde a fondat un muzeu unic.
Deși Europa a renunțat la subvenționarea exporturilor de produse agricole, Politica Agricolă Comună continuă să joace un rol important în formarea prețurilor pe piețele internaționale.
Probabil că ați auzit de CETA, TTIP, tratatul cu Mercosur, deoarece dezbaterea asupra acestor acorduri de liber schimb s-a intensificat în ultimii ani.
Politica de coeziune va fi unul dintre principalele motoare pe care UE se poate baza pentru a-și realiza aspirațiile în domeniul digital și în materie de mediu, dar și pentru o redresare economică durabilă după pandemia de COVID-19.
Nu este un secret că excesul de chimicale poate crea probleme de sănătate. Fermierul din imagine suferă de cancer, la ferma sa utilizându-se mult pesticide.
Lumea modernă se bazează pe analiza unui volum impresionant de informații și nu există vreo industrie care să ignore datele statistice. De ce ar fi agricultura diferită?
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.