La Rotbav, frații Cățean continuă tradiția familiei: „Suntem a V-a generație.(...) Nu suntem modelul de business care să ne dezvoltăm într-un siloz: noi și restul. Modelul nostru de business înseamnă dezvoltare comunitară.”
Avem câteva sute de soiuri de ardei iute, spune Costel Vânătoru, cercetător horticol, Buzău. El prezintă sute de soiuri de adei iute și o colecție unică de soiuri de tomate autohtone. România importă semințe cât PIB-ul pentru apărare, spune acesta.
Bugetarea participativă transformă procesul decizional municipal în orașele europene, permițând cetățenilor să propună și să voteze proiecte locale finanțate din resurse comunitare.
Plecat de copil în Germania, Hans Werner Baier s-a întors în țară unde a înființat o fermă de capre, afacere de familie, pentru care a accesat și fonduri europene. Le-a fost foarte greu, dar au mers înainte și își prelucrează produsele fără aditivi.
Majoritatea cetățenilor europeni își cunosc dreptul de a-și alege reprezentanții, atât local sau național, cât în plan european. Mai puțini știu despre inițiativele participative și deliberative care le dau un cuvânt de spus în deciziile din UE.
Pentru a combate regresul democratic și a consolida democrația locală, orașele au dezvoltat instrumente creative pentru a stimula implicarea cetățenilor, cum ar fi bugetarea participativă și consultările regionale.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.