În UE, vânzările de substanțe active utilizate depășesc 350 000 de tone pe an. Pesticidele pot avea un impact asupra calității apei și solului, asupra biodiversității și a ecosistemelor și se pot regăsi în alimente, ca reziduri.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.
Performanțele în atragere de fonduri ale municipiului Cluj-Napoca contrastează cu cele din multe alte orașe românești. Cum a reușit Clujul să atragă bani și cum îi folosește pentru dezvoltarea durabilă?
Negarea este cunoscută, în psihologie, un mecanism de apărare la nivel subconștient, în fața suferinței. Dar ce se întâmplă când aceasta produce victime? Alte victime. Multe.
Cum s-a ajuns de la forma necunoscută de pneumonie, informație cenzurată, la început, de autoritățile chineze, la moartea primului avertizor public cu privire la boală, acuzat și cercetat, în primă instanță, și, mai apoi, la retregerea SUA din OMS.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.