Bilanțul morților în urma atacului cu rachetă al forțelor ruse asupra unui centru comercial din Kremenciuk a crescut la 16 morți și 59 răniți.

"La ora actuală avem cunoștință de 16 morți și 59 de răniți, dintre care 25 se află în spital. Informațiile sunt în curs de actualizare", a anunțat pe Telegram Serghii Kruk, șeful serviciilor de urgență ucrainene, în noaptea de luni spre marți.

Echipajele de intervenție se concentrează în principal pe "salvare, îndepărtarea dărâmăturilor și stingerea incendiului", potrivit sursei citate.

Atacul asupra mallului din Kremenciuk a fost criticat de Zelenski, SUA și Franța.

Un "act de terorism nerușinat", a spus președintele Volodimir Zelenski, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Atacul rusesc asupra unui mall din Kremenciuk este ”unul dintre cele mai nerușinate acte de terorism din istoria Europei. Un oraș pașnic, un centru comercial obișnuit cu femei, copii, civili obișnuiți", a spus Volodimir Zelenski într-o înregistrare video pe Telegram.

Potrivit acestuia, o mie de persoane se aflau în interiorul clădirii, dar "mulți oameni au reușit să iasă".

"Doar niște teroriști absolut nebuni ar putea lovi un astfel de obiectiv cu rachete și ei nu ar trebui să își afle locul pe Pământ", a continuat președintele Ucrainei, care a vorbit de un "atac calculat".

În urma atacului, un incendiu a izbucnit pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați.

Potrivit forțelor aeriene ucrainene, mallul a fost lovit de rachete antinavă Kh-22 lansate de bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22 din regiunea Kursk situată pe teritoriul Rusiei.

Opt civili uciși și 21 de răniți la Lisiceansk în urma unui bombardament rusesc

Cel puțin opt civili ucraineni au fost uciși și alți 21 au fost răniți, luni, într-un bombardament al armatei ruse, în timp ce se aprovizionau cu apă în estul orașului Lisiceansk, oraș geamăn al Severodonețkului, cucerit recent de forțele Moscovei, transmite AFP.

"Rușii au tras într-o mulțime de oameni cu mai multe lansatoare de rachete Uragan în timp ce civilii se aprovizionau cu apă dintr-o cisternă. Opt locuitori din Lisiceansk au murit, iar alți 21 au fost duși la spital, a scris pe Telegram Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

Această localitate este următoarea țintă a forțelor ruse după ce orașul Severodonețk a fost ocupat la capătul a mai multor săptămâni de lupte care au devastat cele două orașe și au provocat moartea a zeci de civili.

Este ultimul oraș important rămas necucerit de forțele ruse în regiunea Lugansk, una dintre cele două provincii ale bazinului industrial Donbas.