Senatorul Niculae Bădălău a avut un mesaj disprețuitor la adresa românilor din străinătate, susținând că doar o parte dintre eu au forme legale, restul fiind ”fetele alea de le duc ăștia”.

Într-o postare pe Facebook, Niculae Bădălău și-a cerut scuze pentru exprimare, dar spune că declarațiile sale au fost scoase din context.

"Îmi cer scuze pentru declarațiile despre Diaspora apărute astăzi în spațiul public. Ele au fost scoase din context, însă, în niciun caz, intenția nu a fost de a jigni pe cineva. Ii respect pe toți oamenii care muncesc pentru a-și întreține familiile și îi asigur de toată stima și prețuirea mea", a scris Bădălău.


+++

"Ei au 700.000 de oameni avem care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia”, a declarat senatorul Bădălău, potrivit unei înregistrări publicate de Giurgiu-acid.ro.

El a făcut declarația în contextul solicitării PNL de a mări numărul de parlamentari pentru Diaspora de la 6 la 15.

Liderul PSD Giurgiu nu e la primul derapaj la adresa Diasporei. Anul trecut, la o petrecere organizată la el acasă, un cântăreț de manele a cântat o melodie cu versurile "să vină Diaspora, că noi ne p...m pe ea".