Președintele executiv al Partidului Social Democrat, Nicolae Bădălău, a declarat luni, la Parlament, că este posibil un referendum național, în care poporul să fie întrebat dacă vrea republică sau monarhie.

”Totul este posibil, atâta timp cât facem un referendum cu familia tradițională, putem pune și o întrebare legată monarhie”, a declarat președintele executiv al PSD, explicând că acesta este un proiect de viitor, care poate fi luat în calcul, așa cum s-a discutat și despre referendumul pentru familia tradițională și a arătat că despre acest lucru trebuie să discute toți factorii implicați, partide, și președintele României, relatează Libertatea.ro.

”Sunt convins că și în PSD sunt extrem de mulți simpatizanți ai regalității. PSD e un partid mare și în interior sunt foarte multe păreri, asta nu înseamnă că vorbim în numele partidului. Eu simpatizez partea cu monarhia, văzând dezoltarea economică a țărilor unde există monarhie. Asta nu înseamnă că dacă domnul Nicolicea a avut o opinie la un moment dat o are și partidul”, a spus Bădălău, întrebat despre intenția parlamentarului Eugen Nicolicea, în 1994, de a-l declara pe Regele Mihai I ”persona non grata”.