Guvernul Orban a acceptat un amendament depus de USR la legea bugetului, care prevede amânarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene.

Anunțul a fost făcut de liderul USR, Dan Barna, după o întâlnire cu prim-ministrul Ludovic Orban la Palatul Victoria.

USR a depus peste 60 de amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2020, amendamentele vizând tăierea fondurilor pentru "academiile fantomă ale diverșilor politruci", suplimentarea investițiilor în educație și infrastructură, dar și creșterea transparenței instituționale și digitalizarea, relatează Agerpres.

"Suntem în măsură să comunicăm câteva victorii importante pentru USR. Spun victorii, pentru că sunt rezultatul unui demers pe termen lung pe care l-am avut în Parlamentul României și vorbesc aici de acceptarea amendamentului privind transparentizarea. De acum înainte, toate modificările acelea obscure care apăreau brusc în buget și nu știa nimeni de unde și de ce au apărut vor trebui să fie comunicate și să fie disponibile în spațiu public, să fie făcute publice de către cei care le inițiază. Este o reușită foarte mare", a afirmat Barna.