Protocolul ciudat semnat între MAI și BOR a stârnit ironiile și nemulțumirea cetățeni, dar și a unor polițiști, transformați peste noapte în ”slujitori” ai bisericii.

”De sărbători, cu o mână să dăm Sfânta Amendă, cu cealaltă Sfânta Lumină! Dacă merge bine, la vară extindem colaborarea și facem la ISOP, pentru polițiști, niște cursuri de trei săptămâni de specializare în procedurile botezului și înmormântărilor. Eliberăm și un certificat de absolvire care va folosi la echivalarea funcției de poliție cu o funcție bisericească”, a comentat ironic pe Facebook Sindicatul Polițiștilor din România "Diamantul", publicând și o fotografie trucată a Patriarhului Daniel în geaca cu care a apărut ministrul de interne, Marcel Vela, atunci când a anunțat ordonanțele militare.


Într-o altă postare, Sindicatul ”Diamantul” susține că protocolul dintre BOR și ministrul Vela e ”jalnic” și ”nelegal”.

”E de mirare că ministrul MAI nu a aflat până acum că el conduce ministerul și polițiștii, doar prin ordine și instrucțiuni, date în exercitarea atribuțiilor legale (art.7 alin 5 din OUG 30/2007)
Mai e mirare este că ministrul nu știe nici până acum cu ce se ocupă polițiștii. Polițiștii exercită atribuțiile stabilite prin lege pentru Poliția Română, ca instituție specializată a statului (art. 1 din Legea 360/2002). Dacă cineva îmi găsește în lege, că Poliția Română este specializată să împartă «Sfânta Lumină»", eu mă duc să mă călugăresc”, afirmă liderul Sindicatului Polițiștilor din România ”Diamantul", Emil Pășcuț.

Acesta a mai precizat că protocolul nu are decât o valoare mediatică, pentru a crește ”imaginea jupânului Vela”: ”Pentru polițiști, în ceea ce privește sarcinile cvasi-religioase, este zero barat. Dacă nu vreți să dați «Sfânta Lumină»", nu o dați și pace. Vorbiți cu clerul local și explicați-le că e treaba lor, nu a voastră”. 

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), a declarat la Digi 24 că Acordul MAI-BOR este o ”decizie total nepotrivită” în acest moment de criză, luată din motive electorale, și un ”gest de ipocrizie”. Coarnă a acuzat ”un amestec de putere, aroganță și incompetență”.

(Sursa foto: Prazlamentul RoMâniei) 

”Încercăm să ne protejăm sau să ne îmbolnăvim? Să se revină asupra acestei măsuri total incompetente...Am primit sute de mesaje în care oamenii mă roagă să intervin să nu-i trimită în focare” a spus Dumitru Coarnă, amintind că, în prezent, 100 de polițiști sunt infectați, iar câteva sute sunt în izolare.

”Vorbim de virusuri, nu de praf, dacă nu înțelege domnul Vela, poate înțelege domnul Arafat...Sunt testați cei care merg cu Paște? Sunt testați cei la care mergem noi?”, a mai spus liderul sindical.