Premierul Florin Cîțu a declarat că, la locul de muncă, acolo unde sunt doar persoane vaccinate, se va purta în continuare mască, deși un Ordin al ministrului sănătății publicat vineri în Monitorul Oficial spune cu totul altceva.

Premierul Florin Cîțu a fost sâmbătă la o piesă de teatru, la Teatrul Național București, prilej cu care reporterii l-au întrebat despre ultimele decizii privind relaxarea restricțiilor:

Reporter: Aș vrea să vă întreb, domnule premier: la locul de muncă, acolo unde sunt doar persoane vaccinate, cu mască sau fără?

Florin Cîțu: Încă nu este o decizie clară. După 1 iunie vom lua această decizie.Reporter: Există o decizie în HG publicată aseară...Florin Cîțu: Știu foarte bine; nu în hotărârea de guvern, ci în ordinul ministrului sănătății. Cred că este o decizie luată înainte de a o analiza foarte bine. De la 1 iunie discutăm acest lucru.

Reporter: Dar ordinul a fost publicat aseară în "Monitorul Oficial", semnat de către niște instituții...

Florin Cîțu: Știu că a fost publicat.

Reporter: A fost schimbat deja acest ordin?

Florin Cîțu: Eu cred că se va schimba acest ordin.

Reporter: Deci, la locul de muncă, cu siguranță vom merge cu mască.

Florin Cîțu: Deocamdată, cu mască la locul de muncă, la interior. Acest ordin va fi modificat; după 1 iunie discutam de alte modificări.

Reporter: A fost o scăpare?

Florin Cîțu: Este posibil.

...

Reporter: Referitor la HG privind prelungirea stării de alertă, domnule premier. Scrie doar de persoanele care au cea de-a doua doză și zece zile de la rapel. Ce se întâmplă cu cei care se vaccinează cu Johnson&Johnson, unde este o singură doză?

Florin Cîțu: Și acolo este o anumită perioadă după/.../.

Reporter: Este prevăzută în HG.

Florin Cîțu: Dacă este o scăpare, vom publica HG-ul pentru Johnson&Johnson. Da, există întotdeauna un plan B, și l-am spus: dacă lucrurile nu merg așa cum am spus, putem să tragem și frâna de mână.