Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că aleșii locali ai partidului vor să vină la Palatul Cotroceni să protesteze, deoarece sunt nemulțumiți de fondurile care le-au fost alocate în bugetul de stat pe 2021.

"Au venit acum cu o anexă la proiectul bugetului de stat prin care s-au alocat aproximativ 380 de milioane de lei numai către cele trei formațiuni politice care creează actuala coaliție. Cu ce sunt de vină oamenii care trăiesc într-o administrație câștigată de PSD? 20 de județe să nu primească niciun ban fiindcă sunt administrații ale PSD. Asta e normalitatea pe care ne-o invoca președintele României prin Guvernul său? Nu e președintele Iohannis și președinte la Buzău, sau la Teleorman, sau la Botoșani? Toți aleșii locali din partid, în acest moment sunt dezbateri cu toți președinții, vor să vină la București, să își pună eșarfele, să vină, culmea, nu vor să vină la Palatul Victoria, vor să meargă la Palatul Cotroceni fiindcă președintele ar fi trebuit să sesizeze așa ceva. Niciodată nu s-a făcut asta în România", a susținut Marcel Ciolacu într-o conferință de presă după ședința conducerii PSD.

El a mai susținut că anul trecut, înainte de alegerile generale, Executivul a alocat din Fondul de rezervă aproape două miliarde de lei către autoritățile locale ale PNL.

PSD va face plângeri penale tuturor prefecților care au fundamentat cheltuielile de la Fondul  de rezervă în timpul guvernelor Orban și Ciucă, susținând că fondurile au fost alocate în mod ”discreționar”:

”Știm că anul trecut domnul Orban, împreună cu domnul Cîțu, era ministru de Finanțe și avizatorul principal al cheltuielilor din Fondul de rezervă al prim-ministrului, au folosit banii din Fondul de rezervă pentru mită electorală către autoritățile PNL preponderent, deoarece în acel moment era un Guvern minoritar. Au venit alegerile generale și în ultimele ședințe de Guvern, înainte de alegeri, au mutat aproape 2 miliarde către autoritățile locale, tot ale PNL. Fondul de rezervă al prim-ministrului are cu totul altă destinație, este pentru calamități sau intervenții de urgență, în caz de inundații, cutremure".