Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că vineri a depus actele pentru înregistrarea noului său partid politic: ”Mișcarea România Împreună”.

Într-o conferință de presă, Dacian Cioloș a vorbit de o criză a valorilor și de o divizare între categorii sociale și regiuni.

El a spus că acest proiect politic vine cu o viziune despre România și cu niște valori.

Fostul premier a susținut că formațiunea dorește să conlucreze cu mediul de afaceri și cu societatea civilă. 

Cioloș a precizat că a fost lansat și un site al partidului. Logo-ul partidului este ”RO+”.

"Nu promovăm cuvinte abstracte - de dreapta, de stânga - astea sunt cuvinte abstracte. O să colaborăm cu cei care împărtăşesc valorile şi principiile pe care noi le-am afişat. Deocamdată noi ne punem problema să construim partidul şi apoi să vedem colaborările. Ne aşteptăm să fim votaţi de toţi cei care au încredere în ceea ce vom propune, nu facem diferenţieri, dar sigur că sperăm ca acest proiect să atragă cât mai mulţi dintre cei care au stat deoparte până acum - şi datorită faptului că au stat deoparte din motive probabil obiective şi cu siguranţă fiecare a avut argumentele lui -, dar datorită faptului că au stat deoparte, suntem în situaţia în care suntem în momentul de faţă", a precizat Cioloş.

Fostul premier a mai spus că Platforma România 100 rămâne o mișcare civică, dar i se adaugă un partid.

La conferință participă și fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu.

El i-a îndemnat pe tineri să rămână în țară pentru a construi.

”Îndepărtarea de valorile Europei ne va afecta ... în aceste condiții, conducătorii țări ar putea face diferența”, a spus Voiculescu, subliniind că de succesul acestei mișcări depind multe: ”Veniți alături de noi!”.

”Vrem lângă noi oameni care s-au obișnuit să transforme vorbele în fapte... Astăzi începem”, a spus fostul ministru al Sănătății.

Dragoș Pâslaru, fost ministru al Muncii, în Guvernul Cioloș, a vorbit și el de ”criza de identitate profundă” prin care trece România.

Acest proiect vrea să creeze un proiect de identitate națională de care să fim mândri, la care să simțim că contribuim, a susținut el: ”Prin a face, dobândim a fi-ul de mâine... De la Maniu încoace putem pentru prima dată pe masă un astfel de proiect de reconstrucție”.

Vlad Voiculescu va candida la Primăria Capitalei

Fostul ministru al Sănătății a anunţat vineri că va candida la alegerile locale din 2020, în cursa pentru Primăria Capitalei. "Da, în momentul ăsta m-am enervat suficient. O să fac tot ce ţine de mine”, i-a răspuns Vlad Voiculescu lui Răzvan Exarhu în emisiunea „Morning Glory”, scrie Adevărul.