Premierul desemnat Dacian Cioloș i-a rugat pe parlamentari să fie responsabili în al 12-lea ceas și să voteze miercuri Guvernul, după ce toți miniștrii propuși, cu excepția lui Cătălin Drulă, au primit astăzi aviz negativ.

"Fac un apel către parlamentari să treacă peste orgolii politice și să voteze acest Guvern. În situația în care suntem, acest Guvern este o soluție și oferă soluții. E un Guvern gata să-și asume soluții de criză, dacă primim votul”, a spus marți seara, la Parlament, Dacian Cioloș.

El le-a cerut parlamentarilor să iasă ”din logica strictă de partid” și să aibă miercuri ”un vot responsabil și să voteze pentru o soluție care le rezolvă problemele".

"Faptul că noi astăzi suntem în Parlament și deja s-au terminat rapid audierile miniștrilor arată, sper, determinarea noastră de a rezolva imediat criza politică și să ne apucăm de treabă și anume să luăm măsuri imediate pentru a rezolva atât criza politică, sanitară și energetică", a mai spus Cioloș, deși toți miniștrii propuși, cu excepția lui Cătălin Drulă, au primit aviz negativ.