Traficul de persoane în Europa și provocările fenomenului pentru România sunt analizate în ediția a VI-a, de joi, 10 decembrie 2020.

Conferința este găzduită de Ramona Strugariu, europarlamentar Renew Europe, în parteneriat cu Rețeaua de Organizații Neguvernamentale împotriva Traficului de Persoane (RoITP), Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (CEECJ) și Freedom House România (FHR).

Conform tendințelor actuale identificate în Raportul publicat recent de Uniunea Europeană privitor la traficul de persoane, tot mai mulți copii devin victime sigure ale traficanților și sunt supuși mai multor forme de exploatare.

Conferința își propune să abordeze principalele provocări cu care ne confruntăm în prevenirea și combaterea traficului de persoane sau protejarea supraviețuitorilor acestui fenomen îngrijorător, în special protejarea copiilor, subliniind necesitatea unei cooperări internaționale eficiente și a implicării inter-instituționale. Eradicarea traficului de persoane, în contextul transnațional actual, este imposibilă fără o cooperare europeană puternică în materie penală, cu o abordare integrată și cuprinzătoare. Combaterea traficului de copii rămâne, de departe, una dintre principalele provocări cu care se confruntă astăzi Europa.

Subiectul provocărilor pe care Europa le are de înfruntat în materie de trafic de persoane continuă din 2014, când a fost organizată prima ediție a conferinței "Împreună împotriva traficului de persoane”

Participanții la conferință sunt rugați să se pre-înregistreze, completând formularul online până pe 9 decembrie 2020.

Pagină web dedicată

Program eveniment

Invitație

Formular înscriere online