Ministrul sănătății a anunțat luni că la Spitalul Județean Focșani vor veni cadre medicale militare pentru a asigura conducerea, după ”fuga” fostului manager.

UPDATE

Pe durata stării de urgență, cea mai mare unitate medicală din județul Vrancea va fi condusă, interimar, de col. dr. Alexandru Keresztes, comandatul Spitalului Militar ”Regina Maria” Brașov, alături de Bianca Ramona Andoni, medic specialist la Compartimentul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale din cadrul Spitalului Militar Focșani, relatează Vrancea24.ro.

Alexandru Keresztes este medic primar de medicină internă și doctor în științe medicale. 

Spitalul din Focșani e al treilea care trece sub conducere militară, după cele din Suceava și Deva.

+++

Toți membrii conducerii Spitalului Județean Focșanu sunt infectați cu COVID-19, a declarat Nelu Tătaru, adăugând că managementul pe perioada stării de urgență va fi asigurat de cadre medicale militare de la Brașov și Focșani.

El a mai precizat că se va încerca relocarea unor pacienți la Spitalul militar din localitate. 

Ministrul a decis ca întreg personalul de la Spitalul Județean, dar și de la Stația de ambulanță, va fi testat.

Ministrul sănătății face luni o vizită la Focșani, pentru a evalua situația de la Spitalul Județean, unde mai multe cadre medicale au fost infectate cu COVID-19.

El trebuie să rezolve și chestiunea conducerii unității, după ce managerul Constantin Mândrilă, confirmat și el pozitiv, s-a izolat într-un hotel, luând cu el laptopuri și documente din spital. 

La cererea prefectului județului Vrancea, managerul Spitalul Județean de Urgență (SJU) "Sf. Pantelimon" Focșani a fost transferat duminică la secția de Boli Infecțioase.

Nelu Tătaru a declarat că-l va demite și se gândește la o echipă mixtă de conducere: MApN – Ministerul Sănătății.