Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a prezentat marți detalii despre modul în care poate fi obținut ajutorul de la stat pentru șomaju tehnic.

”Suntem pe ultima sută de metri cu punerea la punct a măsurilor de organizare, astfel încât, de mâine (miercuri - n. r.), să puteți depune toate actele necesare în vederea obținerii fondurilor alocate prin măsurile guvernamentale puse la dispoziție de Guvernul Ludovic Orban", a declarat Violeta Alexandru în cadrul unor declarații de presă.

Începând de miercuri, agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social vor primi prin mijloace electronice solicitările pentru primirea fondurilor în vederea acoperirii cheltuielilor pentru angajații cu contract individual de muncă, pe care i-au înregistrat anterior în REVISAL ca intrând în șomaj.

Aceștia trebuie să depună, electronic, o cerere, o declarație pe proprie răspundere și lista angajaților pentru care solicită fondurile guvernamentale, anterior înregistrându-i în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic.

Cei care au alte forme de angajare decât contractul individual de muncă vor depune electronic o cerere și o declarație pe proprie răspundere. Aici intră și cluburile sportive, care trebuie să atașeze și o listă a sportivilor pentru care solicită fonduri.

Angajatorii vor primi fondurile de la Guvern pentru plata șomajului tehnic în termen de maximum 15 zile, a promis ministrul muncii, Violeta Alexandru.