Mai multe vehicule militare au ieșit miercuri pe străzile Capitalei, după 12:00, oră la care a intrat în vigoare Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020.

Imagini video și fotografii au fost publicate pe paginade Facebook a Ministerului apărării, dar și de diverse site-uri, precum Digi24.ro și G4Media.


”Militari din mai multe structuri ale Forțelor Terestre Române au plecat în misiune. Toate măsurile sunt luate în vederea limitării răspândirii virusului. Împreună suntem mai puternici!Începând cu ora 12:00 au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe durata stării de urgență.
Ieșiți doar dacă aveți urgențe și nu uitați să aveți la voi documentul de identitate și adeverința sau declarația pe proprie răspundere”, anunță MApN.

”Ne-am unit forțele! Suntem aici să construim un zid în fața COVID-19.Vrem ca la final, NOI ȘI VOI, să putem scrie pe el «Am reușit împreună!» Tot ce trebuie să faceți este să STAȚI ACASĂ, să vă protejați și să vă informați doar din surse oficiale”, scrie și MAI pe Facebook.

Militarii din Garnizoana Târgu Mureș cu vehicule Humvee s-au alăturat miercuri la Târgu Mureș, polițiștilor, polițiștilor locali și jandarmilor pentru aplicarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3 din 24 martie, scrie Agerpres.

La fiecare intrare în municipiul Târgu Mureș, echipe mixte formate din polițiști, jandarmi și militari au oprit în trafic, după ora 12,00, toate autoturismele, verificând documentele pe care persoanele aflate în trafic aveau obligația să le dețină.