Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență s-a reunit joi, în ședință, la sediul MAI.

La începutul ședinței, premierul interimar Ludovic Orban a declarat că măsurile luate pentru combaterea infectării cu noul coronavirus au avut efect, numărul de cazuri menținându-se la 50.

Pe de altă parte, el a precizat că trebuie pregătite spitalele care au secții de terapie intensă și capacitatea de a asigura tratament pentru a putea face față unei eventuale creșteri a numărului de pacienți infectați cu noul coronavirus.

"Sigur că deocamdată avem un număr de persoane diagnosticate mic, dar noi trebuie să avem o gândire de perspectivă. Trebuie să pregătim gradual, practic, spitalele care au capacitatea de a asigura tratamentele sau specialiștii necesari, au secțiile necesare și au terapia intensivă, astfel încât să putem face față unei eventuale creșteri a numărului de pacienți care necesită tratament. În toată gândirea care există de acum încolo trebuie să existe întotdeauna o rezervă lăsată, un număr de paturi, atât la terapie intensivă, cât și în alte secții unde trebuie făcut tratamentul, astfel încât spitalele, pe rând, să aibă capacitate să primească pacienți care să fie tratați în cele mai bune poziții", a declarat Ludovic Orban.