Persoanele interesate pot consulta prezentările speakerilor la conferința organizată luni de EurActiv.ro, cu sprijinul Comisiei Europene și UniCredit Bank.

Conferința a facilitat discuții și dezbateri printre beneficiarii oportunităților de finanțare pentru agricultură și dezvoltare rurală, oficiali din partea instituțiilor naționale și europene, firme de consultanță și instituții financiare.

În deschidere au vorbit ministrul Agriculturii, Petre Daea, și Mihail Dumitru, director general adjunct DG AGRI, Comisia Europeană. Oficialul european a vorbit despre modernizarea și simplificarea Politicii Agricole Comune post-Brexit.

Vezi prezentarea oficialului Comisiei Europene aici.

Despre Stadiul actual al schemelor de plată și măsurilor de sprijin și ajutor derulate de APIA a povestit Adrian Pintea, director general, APIA.


Daniel Crunțeanu, director general adjunct AFIR, a prezentat participanților Stadiul actual al proiectelor depuse și noi oportunități de finanțare deschise în cadrul AFIR.

Andreea Agrigoroaei, șef serviciu în cadrul Minsiterului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autoritatea de Management, Serviciul măsuri de investiții, a vorbit despre măsurile agricole în cadrul PNDR 2014-2020, punctând și dificultățile în implementare și posibile soluții.


Alecsandra Rusu, șef serviciu – Serviciul LEADER și Măsuri de Investiții Nongricole – în cadrul Direcției Generale de Dezvoltare Rurală, AM PNDR, s-a referit la măsurile neagricole în cadrul PNDR 2014-2020 și stadiul implementării LEADER.

Alexandra Toderiță, director executiv, Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), a subliniat importanța asocierii și educației pentru dezvoltarea fermelor mici și mijlocii.

Camelia Limbășan, manager proiecte în cadrul Asociației Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Oltului, a prezentat implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală a Asociației Grupului de Acțiune Locală Țara Oltului pentru primul an de finanțare în PNDR 2014-2020.


Marilena Andrei, Fundația PACT, a împărtășit din experiența derulării proiectului SPRING, ce are ca scop promovarea incluziunii economice și împuternicirea celor mai vulnerabile comunități de romi din județele Olt, Dolj și Gorj prin sprijinirea de activități economice și antreprenoriale individuale și de grup.

Disclaimer secțiune