Ministrul Agriculturii le-a transmis angajaților APIA din teritoriu, care au protestat joi, nemulțumiți fiind că le vor scădea salariile din 2018, "să fie liniștiți și să muncească", iar subvențiile să plece către fermieri.

"Ei au o singură misiune: munca. O muncă cinstită, pe bani remunerați corect. Nu cred că sunt în situația să se plângă acum de salarii. Eu asta le-am spus angajaților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură: «Stați liniștiți și munciți!» Asta le transmit și acum tuturor funcționarilor din APIA, pe care îi respect: să fie liniștiți și să muncească, până la începutul anului mai este. Acum, trebuie să dați subvențiile, pentru că avem bani în buget și aceștia trebuie să plece către fermieri, nu să-i blocăm prin minister, pentru că s-ar putea să dăm socoteală pentru treaba asta. Repet, asta le transmit: să muncească, pentru că sunt plătiți cu salarii bune, și să muncim toți, în frunte cu mine. Eu, uneori, sunt sub nivelul unor funcționari din APIA din punct de vedere al salariului", a declarat, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din mai multe județe din țară au întrerupt lucrul joi, între orele 9:00 — 12:00, nemulțumiți că salariile vor scădea cu sume cuprinse între 700 și 2.800 de lei, începând din 2018, din cauza impactului Legii salarizării asupra veniturilor. 

"Nu ne mai vedem nici cu ministrul (Petre Daea - n. r.), nici cu conducerea APIA. Mingea este acum la dânșii. Noi am așteptat din vară, când a fost proiectul Legii salarizării, dar ne-au tot amăgit că se va rezolva problema noastră și noi am făcut toate plățile și o să le facem în continuare. Nu cerem măriri de salarii, cerem să ni ne păstreze salariile actuale, dar este dureros când vezi că îți scade salariul. Mai ales că s-a tot spus că prin Legea salarizării vor exista măriri de salarii", a explicat pentru Agerpres președintele Federației Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu.