Viorica Dăncilă nu a știut să le spună jurnaliștilor ce o recomandă pentru funcția de premier, răspunzând: "Preşedintele partidului a făcut declaraţii în acest sens".

Eurodeputata a declarat că are experienţa necesară pentru a prelua funcţia de premier, de care nu se teme, pentru că are o fire "optimistă" şi "echilibrată", adăugând că "trebuie să gândească pozitiv", scrie Agerpres.

Întrebată ce o recomandă pentru această funcţie, Viorica Dăncilă a răspuns: "Preşedintele partidului a făcut declaraţii în acest sens".

Întrebată ce proiecte are în Parlamentul European, ea a răspuns că acestea sunt pe site şi va răspunde la toate întrebările când şeful statului va fi de acord cu desemnarea sa: "Proiectele din PE sunt pe site, toate rapoartele, luările de cuvânt, toată activitatea. Voi răspunde la toate întrebările după ce domnul preşedinte va fi de acord cu desemnarea mea. E prematur să spun acum".

"Este europarlamentar din ianuarie 2009, respectat la Bruxelles, cu relaţii foarte bune, pentru că este o femeie civilizată, este o femeie neconflictuală, este deosebit de comunicativă, are o relaţie bună şi cu oficiali din Comisia Europeană. Pentru noi asta reprezintă şi un semnal pentru Bruxelles, pentru că se simte nevoia foarte serios ca relaţiile Guvernului României cu Comisia să fie mult mai bune, să aibă întâlniri mai dese”,declarase anterior Liviu Dragnea.