MAI a organizat o dezbatere privind noua carte de identitate. Cei mai mulți cetățeni s-au declarat contra documentului, invocând numărul fiarei din datele electronice, sionismul, masoneria și pledând pentru renunțarea la CNP, introdus din cauza FMI.

Ce schimbări vrea să facă MAI?

În cadrul dezbaterii de miercuri de la Ministerul Afacerilor Interne, au fost prezentate cele două variante de carte de identitate: una cu cip, care va prelua și funcțiile cardului de sănătate, și una fără cip, pentru cei care resping acest sistem din motive religioase sau de conștiință. Cipul nu va avea datele medicale, ci va fi o cheie prin care se intră în sistem.

Cartea de identitate electronică va avea, la rândul ei, două variante: cu amprente sau fără, tot în funcție de opțiunea cetățeanului.

Reprezentanții MAI au precizat că actuala carte de identitate "e realizată cu o tehnologie din anii 90", iar lumea a evoluat și există o nevoie mai mare de securitate și de siguranță a acestui tip de document.

În plus, la nivelul Comisiei Europene au fost discuții privind întărirea nivelului de siguranță al documentului de identitate, în condițiile în care acesta e și document de călătorie în interiorul spațiului comunitar. Și unele state membre UE au semnalat precaritatea datelor pe de actuala CI.

Totodată, semnătura electronică a fost introdusă la solicitarea românilor din Spania și Italia.

Cartea de identitate electronică ar urma să aibă o valabilitate de 10 ani și să fie introdusă din 2018, când se aniversează Centenarul Marii Uniri: "Vrem un act de identitate morden, la nivelul secolului în care trăim".

Reprezentanții MAI au mai explicat că s-a decis să fie și o variantă fără cip urmare a discuțiilor din ultimii 3 ani pe acest subiect.

Nemulțumirile participanților la dezbatere:

  • lipsa unei estimări privind costurile

Mai mulți participanți au ținut să afle care sunt costurile estimative pentru implementare, dar nu au primit răspunsuri mulțumitoare.

"În acest moment, putem spune că modificările actualei infrastructuri prezintă costuri care estimam că nu vor depăși un milion de euro. Acest cost se aplică la infrastructura centrală. La nivel național, totul depinde foarte mult de vechimea stațiilor și sistemelor de operare, cât de vechi sunt", au explicat inițiatorii proiectului.

Aceștia au mai precizat că, la nivel local, dotarea IT va costa circa 5,5 milioane de euro.

"La nivelul Uniunii Europene, prețul mediu este de 15-20 euro, preț cu care se vinde cetățenilor. Noi intenționăm să ne situăm sub acest preț. Contravaloarea cărții de identitate o va suporta cetățeanul, beneficiarul documentului, ca și în prezent", au mai spus ei.

  •  fără cip, CNP și coduri de bare

Majoritatea celor prezenți resping cartea de identitate electronică din motive religioase, susținând că doar o minoritate în România își dorește astfel de documente.

Tiberiu Galamboș de la Asociația civică "Dreptate" este supărat pentru că, deși românii nu doresc acte electronice, "totuși se insistă".

"Oare de ce? ... Pașapoarte electronice n-am vrut, acum se vine cu CI electronice, ne-au pus și CNP. Lumea e împotriva identității electronice, dacă tot au murit niște oameni în 89…nu s-a ținut cont la dezbaterile trecute că noi nu vrem…ni s-a băgat pumnul în gură. Nu suntem fanatici, e dreptul la propria mea identitate", a argumentat el.

Mihaela Rotaru a mărturisit că vrea să repare o greșeală a părinților care i-au dat Codul Numeric Personal (CNP):

 

"M-am informat, există o lege maritimă comercială internațională în baza căreia funcționăm toți… Mari bancheri ai lumii, sioniști, masoni, regalitate, în Elveția nu are nimeni CNP și nu sunt plătitori de impozite".

La dezbatere a luat parte și un așa-zis călugăr, care - potrivit Mediafax - a fost prins de poliție, în trecut, în timp ce vindea presupuse moaște oamenilor, în apropiere de Patriarhie.

"Statul să facă ce vrea, iar cetățeanul la fel! Eu nu mai am de ani de zile buletin. Astfel, cine e cu Dumnezeu poate rămâne cu Dumnezeu, indiferent de ceea ce hotărăște statul. Da, am avut probleme cu Poliția, cu Jandarmeria, am primit amendă fiindcă nu aveam document cu valabilitate, dar nu mi-a tăiat nimeni degetul, nu m-au luat la muncă sau ceva. Deci, dumneavoastră faceți ce vreți, dar dați posibilitatea cetățeanului ca, dacă nu dorește, să nu fie obligat să aibă un astfel de document. Eu nu sfătuiesc oamenii în niciun fel, doar le spun ce am făcut eu", a declarat așa-zisul călugăr. 

 "Creștinul să fie liber, să accepte sau nu", a mai declarat el.

Anca Veronica Ion, care s-a recomandat drept matematician în curs de retragere și studentă la Teologie, a susținut că, la un moment dat, s-au strâns un milion de semnături pentru un referendum privind respingerea cipului, dar nu se știe ce s-a întâmplat cu acest semnături.

Ea a explicat că prin introducerea cipului "se contruiește un alter ego electronic al omului" și se pregătește terenul pentru crearea microcipului implantabil.

 

"Nu știm cum vor evolua lucrurile, nu știm ce presiuni vor fi din partea UE și nu nu vrem cip implantabil, pentru că poate interfera cu persoana noastră fizică și intelectuală, putem fi manevrați",

 a spus femeia. 

De asemenea, ea a invocat faptul că în Angia au fost furate date de identitate, pentru a fi folosite în traficul de organe.

Citind de pe o foaie, Lucreția Plăcintă, "un creștin de rând", a respins însemnarea cu numărul 666, în locul numelui de botez, deoarece așa "se demonizează lumea". Ea a îndemnat să se renunțe la CNP și la tehnologia bazată pe 666, exprimându-și temerea că, așa cum scrie în Biblie, oamenii vor fi însemnați în viitor pe mână sau pe frunte: "Acest mod de a-l sfida pe Dumnezeu are impact asupra noastră, a tuturor", are "implicații nocive asupra sufletului și trupului".

O altă femeie a explicat mai pe larg problema datelor biometrice:

 

"E folosit codul numeric 666 ca cod principal. Să nu uităm că CNP-ul nostru are 13 numere. În cap. 13 al Apocalipsei se vorbește de numărul 666, care este prezent pe toate aceste coduri numerice formate din 13 numere…pot fi folosite aceste acte în atacuri de spionaj, de terorism. Închipuiți-vă că ar fi ajuns un sistem cu așa o bază de date pe mâna lui Hitler. Păi ce s-ar fi întâmplat, când din satelit poți chiar să trimiți atacuri, nu mai zic că cele implantate, la fel, au schimbat și mintea omului, se pot induce stări. Și vrem fără CNP… de ce trebuie atâta electronică, atâtea carduri, de ce?"

Un bărbat s-a declarat foarte speriat și de actualele cărți de identitate: "Pe actualul document de identitate, pe poză mea din dreapta, cea mică, scrie CARD, care citit de la dreapta la stânga rezultă DRAC. Iar pe pieptul meu, la aceeași poză, scrie SEX, SEXE, SEX. Nu sunt de acord să se scrie așa ceva pe niciun document".

Un alt bărbat a criticat și codul de bare de pe permisul de conducere: "E prea mult pentru demnitatea mea".

El a cerut eliminarea CNP, să fie trecută naționalitatea în loc de cetățenie, să apară și numele părinților, iar formatele celor două variante să fie diferite, pentru a fi deosebite mai ușor.

De altfel, foarte mulți dintre vorbitori au pledat pentru renunțarea la CNP. Doi au susținut că știu exemple de persoane din România, dar și din Anglia și Germania, care au renunțat la CNP, acest cod fiind introdus de Ceaușescu la "șantajul" FMI, în schimbul unui împrumut:  "Vrem să ieșim din acest CNP, să se treacă religia în CI ... românul trăia bine fără CNP... Pe timpul lui Ceaușescu a fost libertate până a venit CNP".

  • sioniști, masoni, FMI, sistemul global corporatist

Un reprezentant al "Mișcării pentru Apărarea Ortodoxiei și a României" a acuzat că acest proiect de lege "va conduce la îngrădirea libertății și la instaurarea unui nou sistem totalitar". De vină ar fi "noul sistem global corporatist creat de masoni, în slujba sionismului".

El a susținut că noua carte de identitate este, în realitate, "un dosar electronic la purtător, asemănător cu cel întocmit de fosta Securitate" și care discriminează persoanele care resping sistemul globalist, homosexualitatea și masoneria. Aceasta din urmă, prin intermediul Bruxellesului, "dorește să ne conducă de la distanță", Plus, e o condiție pentru intrarea în Schengen.

O altă nemulțumire a sa este legată de faptul că în acest "lagăr electronic global", prin care se urmărește distrugerea statelor, este implicat Israelul, țară care "controlează datele personale ale românilor".

Laurenția Stelea, citind de pe o foaie, a invocat și ea masoneria - această "ciumă malefică" -, din cauza căreia "preoți cu har și nevinovați, până la pronunțarea instanței, sunt acuzați public de homosexualitate și tehnologia modernă din cauza căreia "era gata să izbucnească un război nuclear între Rusia și America" la scurt timp după alegerile de anul trecut.

Ea s-a recomandat drept cibernetician care a lucrat în Olanda, dar a avut și "o funcție de conducere într-un minister cheie și, la un moment dat, când am văzut că țara noastră ne este vândută sioniștilor pe bucată și, că veneau directori de la Brăila cu proiecte foarte bune și erau puse în sertar de un sionist la guvern, atunci mi-am dat demisia".

De asemenea, vorbitorii au respins semnătura electronică și introducerea cărților de identitate pentru copiii sub 14 ani, și au cerut să fie introdusă apartenența religioasă, ca la greci.

  • motive de securitate

Unul dintre participanți a spus că refuză noua carte de identitate din motive de securitate: "Am informații certe că aceste cipuri nu sunt securizate".

El s-a arătat însă deranjat de faptul că în proiect se menționează motivele pentru care se poate renunța la noua CI: "Nu trebuie să ne spună legea din ce motive să refuzăm, sunt cetățean liber, am dreptul să refuz din orice motive, fără să mă întrebe cineva…dacă nu scoateți această mențiune direct la CCR ne ducem cu ea".

Oamenii au mai reclamat faptul că nu au fost informați în legătură cu problemele cipului pentru a putea alege în cunoștință de cauză.

Președintele Asociației civice "Dreptate" a susținut că proiectul de lege a fost lansat în dezbatere publică în post, iar "poporul ăsta e unul creștin și nu se gândește în post să schimbe buletinul", "are preocupări spirituale". El le-a mai reproșat reprezentanților MAI faptul că a primit mailul într-o zi de duminică: "Sunteți plătiți ore suplimentare?"

Beatrice Ruse, "cetățean al țării", și-a exprimat neîncrederea față de varianta fără cip, care ar putea să conțină totuși niște elemente ascunse, și a propus ca noile cărți de identitate să fie date doar cetățenii care doresc acest lucru și care sunt oricum minoritari.

O altă femeie a aprobat-o, explicând că deagaba sunt fără cip, pentru că, la cartea de identitate simplă, "se scanează irisul cu laser". În acest context, o doamnă a întrebat de ce oamenii nu pot aduce o fotografie de acasă.

Nimeni nu-i ca noi

Reprezentantul Asociația Creștine "Sfântul Arhanghel Mihail" a făcut recurs la istorie, la tinerii care și-au dat viața pentru această țară și nu "pentru UE, NATO și alte instituții care au apărut doar de câțiva zeci de ani". 

Aceste documente "nu servesc interesului național", "sunt venite la pachet", "statul român și le-a asumat" fără să aibă sprijinul populației.

"Ce reprezintă acest act? O subordonare …noi nu mai suntem suverani… doar ne asumăm…E un proces mondial de îndosariere electronică. Cui slujește această îndosariere electronică? Am ajuns toți niște numere, în loc de niște nume? Iar firma care se ocupă de această îndosarire se află în Israel…Sunt milioane de români care încă mai simt și mai cred românește…Nu vă puneți semnătura pe un document pentru care milioane de români or să sufere și s-ar putea să vă și blesteme …Românii n-au murit și n-or să moară cu una cu două, indiferent ce vor vrea unii și alții. Vor transfer de populații, nu va fi așa ceva. Țara asta a fost locuită de mii de mii de ani și până în zilele noastre s-a păstrat așa cum este….avem un trecut de excepție, nicio țară și niciun popor din lumea asta nu are istoria noastră, nicio țară și niciun popor din lumea asta nu are cultura noastră".