Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor a respins marţi propunerea de audiere a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în legătură cu acuzaţiile aduse de acesta la adresa SPP.

Deputaţii PSD-ALDE au votat împotriva audierii lui Dragnea, în timp ce deputaţii PNL şi USR au votat "pentru", scrie News.ro.

Votul deputaţilor vine după ce Comisia de apărare din Senat a respins săptămâna trecută propunerea ca Liviu Dragnea să fie audiat în legătură cu afirmaţiile aduse la adresa SPP.

În cursul acestei zile urmează să fie votată în şedinţa comună a celor două Camere înfiinţarea Comisiei de anchetă privind Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

Iniţiativa vine după ce liderul PSD a lansat numeroase acuzaţii la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu, care - potrivit lui - şi-ar depăşi atribuţiile.

Întrebat la începutul lunii dacă PSD susţine înfiinţarea unei comisii de anchetă privind SPP, Liviu Dragnea a răspuns: ”Noi nu respingem această iniţiativă. O să discut azi-mâine cu domnul Tăriceanu. Ce am înţeles eu aseară, că a fost un vot politic la PNL ca să fiu şi eu şi premierul chemat la acea comisie, la Comisia de apărare din Senat. În schimb, a fost tot un vot să nu fie chemat Pahonţu. Este puţin ciudat şi penibil să nu fie chemat la acea comisie subiectul discuţiei şi alţi oameni care au început să vorbească în ultima perioadă. După părerea mea, asta e o glumă politică. Dincolo de asta, cred că subiectul e destul de serios şi apare din ce în ce mai grav. Sunt mai mulţi oameni care vor să vorbească. Este foarte posibil să luăm o astfel de decizie, dar vreau să discut cu domnul Tăriceanu”.