Comisia de Apărare din Camera Deputaților a respins marți propunerea de audiere a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în legătură cu acuzațiile aduse de acesta la adresa SPP.

Deputații PSD-ALDE au votat împotriva audierii lui Dragnea, în timp ce deputații PNL și USR au votat "pentru", scrie News.ro.

Votul deputaților vine după ce Comisia de apărare din Senat a respins săptămâna trecută propunerea ca Liviu Dragnea să fie audiat în legătură cu afirmațiile aduse la adresa SPP.

În cursul acestei zile urmează să fie votată în ședința comună a celor două Camere înființarea Comisiei de anchetă privind Serviciul de Protecție și Pază (SPP).

Inițiativa vine după ce liderul PSD a lansat numeroase acuzații la adresa șefului SPP, Lucian Pahonțu, care - potrivit lui - și-ar depăși atribuțiile.

Întrebat la începutul lunii dacă PSD susține înființarea unei comisii de anchetă privind SPP, Liviu Dragnea a răspuns: ”Noi nu respingem această inițiativă. O să discut azi-mâine cu domnul Tăriceanu. Ce am înțeles eu aseară, că a fost un vot politic la PNL ca să fiu și eu și premierul chemat la acea comisie, la Comisia de apărare din Senat. În schimb, a fost tot un vot să nu fie chemat Pahonțu. Este puțin ciudat și penibil să nu fie chemat la acea comisie subiectul discuției și alți oameni care au început să vorbească în ultima perioadă. După părerea mea, asta e o glumă politică. Dincolo de asta, cred că subiectul e destul de serios și apare din ce în ce mai grav. Sunt mai mulți oameni care vor să vorbească. Este foarte posibil să luăm o astfel de decizie, dar vreau să discut cu domnul Tăriceanu”.