Sunt multe proiecte foarte frumoase în educație, atât în România, cât și în Republica Moldova. Lipsea o umbrelă, un pod care să lege aceste inițiative, a spus Maria Florea, într-un scurt interviu realizat la evenimentul de lansare al DGcademy.com.

”Am selectat aplicația DGcademy pentru obiectivele de impact în domeniul educației, pentru că deschide sub o umbrelă comună oportunități multiple ale inițiativelor educaționale. Comunicarea despre proiectele relevante din educație susține cooperarea online, recunoașterea celor mai importanți actori în educație și atragerea sprijinului pentru susținerea proiectelor inovative.” – a declarat Maria Florea, Program Officer, Black Sea Trust.

Plaforma DGcademy.com, parte a inițiativei DGcademy, a fost lansată de Digital Bridge Association și finanțată prin Black Sea Trust, o inițiativă a German Marshall Fund. Proiectul a început în decembrie 2018 și are o durată de 12 luni. 

Platforma DGcademy este un pas important în efortul de a uni inițiativele relevante din educație. Cu un an în urmă, de centenar, inițiativa DGcademy lansa Manifestul UNIRedu. Un manifest pentru a uni inițiativele relevante din educație. Semnatarii Manifestului, precum și cei care au aderat la obiectivele acestuia sunt personalități din mediul academic, reprezentanți ai mediului școlar, ai organizațiilor non-guvernamentale, comunicatori, prieteni ai educației.

Platforma DGcademy își propune să fie un instrument util pentru identificarea celor mai relevante proiecte, pentru crearea unei comunități a actorilor implicați în educație, un loc unde cererea întâlnește oferta în educație, unde nevoile sunt identificate iar mijloacele de acoperire a lor sunt descrise prin disponibilitatea granturilor și a altor surse de finanțare.

Platforma DGcademy este o resursă pentru organizațiile care au nevoie de sprijin și un mijloc de a construi parteneriate solide pentru corporații și companii care doresc să se implice în educație. Prin poveștile de succes care vor fi promovate pe platformă se va evidenția impactul investițiilor în educație iar actori de succes vor fi un exemplu de urmat.

DGcademy lansează campania de promovare a proiectelor relevante în educație

Odată lansată online componenta EDUMAP a platformei, beneficiarii de proiecte sunt invitați să se înregistreze și să descrie proiectele lor. DGcademy lucrează cu personalități recunoscute pentru impactul lor în educația tinerilor și va elabora un set de criterii pentru selectarea proiectelor de succes. Aceste proiecte vor beneficia de o promovare prin tehnici de storytelling. Este necesară înregistrarea în prealabil. Un ghid de înregistrare a proiectelor în EDUMAP a fost creat în acest sens.

Noi facilități pentru utilizatorii platformei vor fi adăugate, iar comunitatea va beneficia de o secțiune de comunicare online, seminarii, conferințe, întâlniri de lucru. Evenimentele din educație vor fi încărcate în calendarul din aplicație, astfel încât comunitatea educațională să fie la curent cu ce se întâmplă, iar platforma EDUMAP să fie un ghid de orientare pentru toți cei pasionați de o mai bună educație.

”Ne propunem să dezvoltăm platforma DGcademy, să folosim activ funcționalitățile existente și să adăugăm unele noi. Ne dorim ca toți actorii responsabili din educație să se orienteze cu EDUMAP, să fie un mijloc prin care sunt identificate nevoi și resurse, iar atunci când publicăm o poveste eroii acesteia să fie bucuroși că au pus școala lor pe hartă” – a încheiat Manuela Preoteasa.